VIDEO Cea mai periculoasă şosea din vestul ţării. Drumul dintre stânci care oferă senzaţii tari şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua spre Parcul Naţional Retezat oferă senzaţii tari şoferilor, iar autorităţile din Hunedoara plănuiesc să închidă o porţiune din drum, din cauza numeroaselor alunecări de teren.

GALERIE FOTO

Drumul Judeţean 685 Râu de Mori – Lacul Gura Apelor – Poiana Pelegii (Parcul Naţional Retezat) se numără printre cele mai periculoase şosele din vestul ţării, iar autorităţile plănuiesc să îl închidă din cauza numeroaselor căderi de pietre. Prefectul Fabius Kiszely susţine că o porţiune a sa, de la Brăsăţel, spre baraj, trebuie închisă.

Şoseaua a fost înfiinţată în anii 1970, în timpul construcţiei barajului Gura Apelor şi este singurul drum pe care călătorii pot ajunge cu autoturismul până în „inima” Parcului Naţional Retezat, locul de campare de la Poiana Pelegii.

Pe o distanţă de circa zece kilometri, din zona fostei tabere şcolare Brădăţel, până la Barajul Gura Apelor, în zeci de locuri, versanţii au luat-o la vale şi s-au prăvălit, cu stânci, maluri de pământ şi copaci peste şosea. Alunecările de teren au loc frecvent, iar turiştii îşi asumă riscul de a urca printre nenumăratele obstacole pentru a vedea marele baraj Gura Apelor şi pentru a-şi continua drumul până aproape de centrul Parcului Naţional Retezat. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu mare prudenţă şi să privească şi în sus, spre înălţimile stâncoase şi de grohotiş.

image

Şoseaua spre Retezat, cel mai riscant drum / ADEVĂRUL

Numeroase alunecări de teren şi căderi de copaci au fost înregistrate şi pe porţiunea dintre Gura Apelor şi Poiana Pelegii, de aproape 20 de kilometri, pe care drumul este de pământ, iar mai multe luni pe an, în perioada iernii, rămâne închis.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Tărâmul legendar din Retezatul Mic, stăpânit de capre negre. Imaginile splendorii iernii la Piatra Iorgovanului

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Secretele retrocedării controversate a 10.000 de hectare din Retezat. Ce avere mai aveau baronii Kendeffy în anii '20

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite