VIDEO Castelul Corvinilor a primit peste 300.000 de turişti în 2019. Venituri de milioane de euro pentru municipiu

Castelul Corvinilor, grădina

Peste 300.000 de oameni au vizitat Castelul Corvinilor în 2019, iar luna august a fost cea mai aglomerată în cetatea medievală.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primele opt luni ale anului 2019, la Castelul Corvinilor au venit 318.000 de turişti, informează Primăria Hunedoara, iar cea mai aglomerată lună a fost august, când aproape 90.000 de oameni au trecut pragul monumentului medieval.

„Recordul absolut de vizitatori l-a avut castelul în ziua de vineri, 16 august 2019. Atunci s-au înregistrat 5.000 de vizitatori plătitori de bilet, cei mai mulţi de când există monumentul medieval. Explicaţia a fost că ziua de 15 august a fost sărbătoare şi zi liberă naţională, astfel că vizitatorii au avut un weekend prelungit, o minivacanţă în care au pus şi Castelul Corvinilor pe lista destinaţiilor de vacanţă în România”, informează Primăria Hunedoara.

 

 

Casteul Corvinilor a adus anul trecut venituri de peste şase milioane de euro, la bugetul local. În 2018, a fost vizitat de 354.000 de oameni. Anul acesta reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor estimează că numărul oaspeţilor cetăţii medievale va depăşi 400.000.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Secretele celor mai întunecate cotloane din Castelul Corvinilor. Soarta locurilor interzise, după marea restaurare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: