VIDEO Autostrada Lugoj – Deva. Imagini din dronă cu noul ecoduct, construcţia care a stârnit controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini spectaculoase cu ecoductul realizat pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva au fost publicate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara a publicat imagini, realizate cu ajutorul unei drone, cu noul ecoduct realizat pe Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva, între localităţile Brănişca şi Bretea Mureşană.
Un deal a fost excavat de constructori înainte de realizarea tunelului de trecere. Soluţia aleasă de proiectanţi a stârnit unele controverse.

„Un tunel realizat direct prin colina în forma ei naturală ar fi fost soluţia logică de la bun început. Şi desigur ar fi fost necesară trecerea ecoductului şi peste DJ706A-ul adiacent, dar interesul pentru mediu al Ministerului Mediului nu a mai ajuns până acolo”, susţinea Mihai Alexandru Crăciun, fondatorul Asociaţiei Construim România, care monitorizează marile proiecte de infrastructură derulate în România, susţine într-un articol publicat pe formul asociaţiei.

Ecoductul de pe Lotul IV al Autostrăzii (DRDP Timişoara)

Lotul IV al autostrăzii se află în construcţie din primăvara anului 2014, iar cei 22 de kilometri ai tronsonului vor fi finalizaţi în acest an, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră (CNAIR).


Vă recomandăm să citiţi şi:

Probleme grave reclamate pe un lot al autostrăzii Lugoj - Deva: „E o chestiune de timp până când versantul va cădea“

O asociaţie care monitorizează marile proiecte de infrastructură atrage atenţia asupra mai multor probleme pe şantierul Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva şi susţine că există pericolul alunecării unei cariere de bazalt, care poate duce la devastarea noii autostrăzi. Lucrările sunt în parametri normali, informa, recent, ministrul Transporturilor.

VIDEO „Blestemul” cimitirului nimănui de pe şantierul autostrăzii. Cum s-a lucrat în cei trei ani după ce cadavrele au fost evacuate

Au trecut trei ani de la descoperirea cimitirului „neautorizat” de pe şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva, folosit ca pretext pentru oprirea lucrărilor în zonă. Rămăşiţele a peste 200 de oameni îngropaţi la marginea satului Brănişca au fost mutate într-un cimitir improvizat, pentru a fi continuat proiectul, dar acesta este încă departe de a fi realizat.

Unde sunt liliecii care au blocat lucrările la autostradă. Surpriză uriaşă pentru angajaţii ministerului care i-au căutat în peştera de pe şantier

O echipă din cadrul Ministerului Mediului a intrat în peştera cu lilieci, de pe traseul Autostrăzii Lugoj - Deva, grota pentru care lucrările au fost întârziate mai mult de un an, pentru a stabili câţi lilieci mai trăiesc aici şi cum pot fi relocaţi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite