VIDEO Autostrada Deva – Orăştie se va deschide pentru şoferi în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, doar primul tronson, de aproximativ 15 kilometri al autostrăzii, este deschis. FOTO Dorin Constanda
În prezent, doar primul tronson, de aproximativ 15 kilometri al autostrăzii, este deschis. FOTO Dorin Constanda

Lucrările de construcţii la cel de-al doilea tronson autostrăzii A1 Deva – Orăştie (Simeria Veche - Orăştie) au fost finalizate, cu excepţia celor la podul de la intrarea pe autostradă, din zona Orăştiei. De asemenea, în următoarele zile constructorii vor încheia montarea parapeţilor de protecţie pe marginea şoselei, astfel că în maximum două săptămâni tronsonul de 18 kilometri va putea fi dat în folosinţă.

„Mai este foarte puţin de lucru, la montarea parapeţilor şi a altor accesorii. De asemenea, se lucrează la podul de la Gelmar pe care se va face descărcare de pe autostradă pe DN 7, lucrare care aparţine de tronsonul Orăştie – Sibiu.

Aceste lucrări nu au termen de finalizare acum, dar am primit asigurări de la constructor că vor forţa lucrurile şi, în cel mult două săptămâni, se va inaugura şi tronsonul de autostradă Simeria – Gelmar (Orăştie)”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara.

Inaugurarea celui de-al doilea tronson al autostrăzii Deva - Orăştie, construită de firmele Strabag şi Straco, a fost programată iniţial pentru luna aprilie a acestui an. Termenul de finalizare a fost decalat, din cauza unor probleme tehnice apărute la construcţia unor poduri, dar şi a ploilor abundente din primăvara acestui an, care au îngreunat misiunea drumarilor.

32,8 kilometri de autostradă în doi ani
Tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie va continua tronsonului de aproximativ 15 kilometri dintre Şoimuş (Deva) şi Simeria Veche, devenit funcţional în luna decembrie a anului trecut.

Tronsonul de autostradă care traversează judeţul Hunedoara are aproximativ 33 de kilometri. Şoseaua este considerată, practic, o centură ocolitoare a municipiilor Deva şi Orştie şi a oraşului Simeria, cu rang de autostradă. 

Valoarea contractului a fost de peste 220 de milioane de euro (cu TVA inclus), din care contribuţia Comisiei Europene este de 133,6 milioane de euro, prin programul ISPA 2004. Construcţia autostrăzii a început în luna aprilie a anului 2011. Autostrada Deva - Orăştie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac – Timişoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti - Constanţa.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a comunicat faptul că în prezent, proiectarea şi execuţia lucrărilor la tronsoanele 2, 3 şi 4 ale autostrăzii Deva – Lugoj se află în stadiul de procedurii de licitaţie.

De asemenea, cu toate că lucrările avansează într-un ritm constant pe tronsoanele Autostrăzii Orăştie – Sibiu, obiectivul nu va fi dat în funcţiune mai devreme de un an de zile.

Citeşte şi:

VIDEO Cum se circulă pe autostrada Simeria – Orăştie înainte de inaugurare

FOTO Autostrada întârziată la „kilometrul zero”: Ultimii 18 kilometri ai A1 Deva – Orăştie sunt promişi odată cu primăvara

FOTO Autostrada teribiliştilor. Vitezomanii de pe autostrada A1 Deva – Simeria Veche nu pot fi opriţi


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite