VIDEO Prima arteziană de pe noul centru pietonal a devenit funcţională. Urmează fântâna de peste un milion de euro

Arteziana de pe Bulevardul Corvin, în probe

Prima dintre cele trei arteziene construite pe noul centru pietonal din Hunedoara a intrat în probe. În următoarele zile vor fi testate şi celelalte două arteziene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările la noul centru pietonal din Hunedoara au intrat în linie dreaptă. Joi seara, prima arteziană, dintre cele trei construite în centrul civic al Hunedoarei, a intrat în probe. În următoarele zile şi celelalte două fântâni vor fi testate. Lucrările la noul centru pietonal din Hunedoara vor fi inaugurate în 9 mai, dacă nu mai intervin alte probleme pe şantier, potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara.

Construcţia noului centru pietonal a început în august 2018. Proiectul presupune realizarea celor trei fântâni arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultură; realizarea infrastructurii de comunicaţii şi control acces în zona pietonală Bulevardul Corvin şi platou Casa de Cultură; modernizarea străzilor, parcărilor şi trotuarelor, lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara - Bd. Corvin şi străzi adiacente (partea a IV-a - Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea şi extinderea iluminatului public pe platoul din faţa Casei de Cultură şi pe Bd. Corvin, a informat Primăria Hunedoara.

 

Valoarea celor cinci proiecte integrate este de 9.115.312 lei (fără TVA), iar valoarea totală a lucrării este raportată la o suprafaţă de 11.000 mp. Cel mai mult vor costa fântânile arteziene de pe Bulevardul Corvin: circa 4,8 milioane de lei fântâna muzicală, amplasată în faţa teatrului, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie, de pe Bulevardul Corvin, şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică, de pe Strada George Enescu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Când va fi inaugurat noul centru pietonal şi artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara

FOTO Cele mai spectaculoase arteziene din România. Jocurile de lumini şi apă în care s-au investit milioane de euro

VIDEO Cum arată lista melodiilor noii arteziene de un milion de euro. Shakira şi Piraţii din Caraibe sunt printre favoriţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: