VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan, în şantier de un an. Cât au avansat lucrările de modernizare

Şoseaua Hunedoara - Călan în şantier, aprilie 2020

Lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan au îceput în urmă cu un an, iar în prezent cea mai mare parte a drumului judeţean este în şantier.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe restricţii de circulaţie au fost impuse pe Drumul Judeţean 687, sectorul Hunedoara – Călan, pe durata lucrărilor de modernizare, începute în urmă cu un an. Mai multe tronsoane între Hăşdat şi intersecţia cu şoselei cu Drumul Naţional 66 au fost semaforizate, iar şoferii circulă alternativ, pe o bandă. Carosabilul este excavat pentru ca drumul să fie reconstruit, în zonele Dealul Hăşdatului şi Dealul Nădăştiei de Jos au loc lucrări de lărgire a şoselei, de stabilizare a terenului şi la reţeaua de colectare a apelor pluviale.

Din luna februarie,  drumarii au revenit pe şantierul celui mai important proiect de infrastructură rutieră derulat în judeţul Hunedoara, modernizarea Drumului Judeţean 687 Hunedoara – Călan. Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan (DJ 687), a fost dat în luna aprilie 2019, după ce în octombrie 2018, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Hunedoara şi reprezentanţii constructorului au semnat contractul de investiţii. Lucrările au început în iunie 2019, dar au fost oprite la scurt timp, în urma neînţelegerilor dintre drumari şi reprezentanţii CJ Hunedoara.

 

Drumul judeţean 687 va fi modernizat pe o lungime de 9,7 km de carosabil şi presupune lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria - Petroşani.

Pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lăţime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porţiunii de drum, lăţimea părţii carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulaţie, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare şi acostamente de 0,75 de metru fiecare. Pasajul peste calea ferată Simeria - Petroşani va fi reabilitat, iar pe o porţiune de 3,4 kilometri şoseaua va dispune şi de trotuare. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei – finanţare nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Hunedoara – 664,12 mii lei, fonduri guvernamentale – 4,31 milioane lei, la care se adaugă o finanţare din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara – 3,13 milioane lei, potrivit Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan a intrat în şantier. În doi ani vom circula pe un drum judeţean cu totul modernizat

Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia

Cea mai spectaculoasă şosea din Parâng a intrat în şantier. Drumul va urca la peste 1.500 de metri în staţiunea montană


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: