VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan. Cât au avansat lucrările de modernizare a drumului judeţean

VIDEO Şoseaua Hunedoara - Călan. Cât au avansat lucrările de modernizare a drumului judeţean

Drumul Hunedoara - Călan.ADEVĂRUL.

Şoseaua Hunedoara - Călan. Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 687, începute în 2019, se apropie de final.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modernizarea şoselei Hunedoara – Călan se apropie de final, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, beneficiarul investiţiei finanţată din fonduri europene. Drumul judeţean 687, în lungime de aproape 10 kilometri este în şantier din vara anului 2019. Între timp, primele straturi de asfalt au fost turnate, iar în zona dealurilor Hăşdatului şi Nădăştiei calea de rulare a fost lărgită la trei benzi.

„Lucrările sunt în grafic, stadiul fizic fiind de 75% în acest moment. În intravilanul municipiului Hunedoara se lucrează la amenajarea trotuarelor, la realizarea accesului către proprietăţi şi a racordurilor cu drumurile laterale. În extravilan se execută lucrări de montaj de parapete metalice, urmând să fie turnat stratul de uzură. Conform avizului de lucru emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, în această perioadă, de iarnă, se pot executa numai lucrări în afara carosabilului”, a informat Bogdan Hăulică, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara.

 


La finalul investiţiei, Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Călan va fi modernizat pe o lungime de 9,7 kilometri de carosabil. Proiectul vizează lărgirea părţii carosabile, amenajarea de şanţuri şi rigole, amenajarea de ziduri de sprijin, construcţia a şase podeţe şi reabilitarea pasajului peste calea ferată Simeria – Petroşani. Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, având o durată de execuţie a lucrării de 23 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei reprezintă o finanţare nerambursabilă, restul fondurilor fiind asigurate de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Hunedoara – beneficiarul proiectului.Doar segmentul podului de peste calea ferată, de la intrarea în Călan, nu a fost reabilitat până în prezent.

 


Video, pe larg, cu DJ 687.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO „Drumul marmurei” devastat de iarnă. Cum arată scurtătura din Munţii Poiana Ruscă

FOTO Drumul naţional care se opreşte în mijlocul sălbăticiei. Splendoarea iernii pe şoseaua din munţi

VIDEO Prima ninsoare peste Ţinutul Pădurenilor. Priveliştile de poveste ale şoselei spre Lunca Cernii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările