VIDEO Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă ca în poveşti în Tanzania, pe banii elevilor. „A fost o experienţă de neuitat, o lecţie de viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tanzania

Patru angajaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au petrecut o săptămână de vis în Tanzania, sub pretextul unui schimb de experienţă în domeniul educaţiei.

Vacanţa intersemestrială a fost una ca în poveşti pentru patru dascăli din Hunedoara.

Maria Ştefănie, şefa inspectoartului Şcolar al Judeţului Hunedoara, Sorin Demeter, directorul Colegiului „Transilvania”, din Deva, o profesoară şi o angajată a IŞJ Hunedoara, au avut parte de o vacanţă de poveste în Tanzania, sub pretextul unui proiect în domeniul educaţiei. Timp de aproape o săptămână, cei patru au vizitat ţara din vestul Africii, trecând în revistă câteva şcoli.

„O parte din cheltuieli au fost suportate din fondurile Colegiului, respectiv cele de transport, iar o parte din banii noştri”, a susţinut Sorin Demeter. Transportul asigurat de colagiul devean ar fi costat 700 de euro.

Maria Ştefănie a precizat că va organiza, joi, o conferinţă de presă în care va prezenta scopul călătoriei şi detalii legate de aceasta. Întrebat despre scopul ei, Sorin Demeter a mai precizat că excursia în Tanzania este benefică pentru elevii din Hunedoara şi pentru judeţ, însă mai multe detalii vor fi date de reprezentanţii IŞJ Hunedoara.

tanzania
tanzania

„În perioada 1 - 9 februarie 2019 o delegaţie formată din patru membri a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Tanzaniei. Am vizitat următoarele instituţii: VETA – Vocational Educational and Training Authority, Unique Academy, Halisi Secondary School şi Mwenge Local Vocational Centers.

De asemenea, am participat la o întălnire cu reprezentanţii Organizaţiei Ruuner Yetu, regiunea Mbeya, district Rungwe, care se implică în multe acţiuni de caritate şi de voluntariat.A fost o experienţă unică, de neuitat, o adevărată lecţie de viaţă! Oamenii din Tanzania sunt buni, ospitalieri, credincioşi şi foarte respectuoşi. Am fost impresionaţi foarte mult de respectul pe care copii şi tinerii îl au faţă de părinţii lor şi faţă de persoanele în vârstă: Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate”, a informat reprezentanta Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

tanzania
tanzania
tanzania

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Apariţie inedită a Laurei Codruţa Kovesi printre turişti. Unde şi-a petrecut duminica procurorul-şef al DNA

Faimoasele principese ale Transilvaniei medievale. Poveştile tulburătoare ale celor mai puternice femei din trecut

FOTO Descoperire uimitoare sub cea mai veche biserică medievală. Arheologii pot rescrie povestea aşezării lui Matia Corvin

VIDEO Moşia medievală de sub Cetatea Colţ. Ruinele locului vestit pentru femeile frumoase, sufocate de palate ţigăneşti

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite