VIDEO Şapte kilometri de coşmar pe şoseaua spre Lacul Cinciş. Autorităţile au rămas neputincioase la dezastrul rutier

Şoseaua spre Lacul Cinciş

Şapte kilometri din drumul judeţean 687 Hunedoara – Teliucu Inferior (Lacul Cinciş) – Topliţa se prezintă, la începutul sezonului turistic, într-o stare dezastruoasă. Autorităţile nu au găsit soluţii pentru reabilitarea şoselei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu doar insulele plutitoare de gunoaie din amonte au afectat imaginea Lacului Cinciş, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din judeţul Hunedoara. De la începutul anului, drumarii angajaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara au reabilitat un kilometru din Drumul Judeţean 687 D, în zona Motel a lacului de acumulare.

De mai mulţi ani, alţi şapte kilometri din şoseaua turistică, între Motel şi satul Topliţa au rămas într-o stare avansată de degradare. Gropile, şanţurile de pe margine şi denivelările îi deranjează pe localnici şi pe turişti, însă autorităţile nu au găsit soluţii la nemulţumirile lor.

„Drumul a fost modernizat de o bună perioadă de timp, durata de exploatare fiind depăşită. Starea de degradare se explică plin lipsa parţială a lucrărilor de întreţinere la timpul potrivit, prin capacitatea portantă deficitară a structurii rutiere existente şi prin neasigurarea colectării şi evacuării apelor de suprafaţă din zona drumului. De asemenea, pe tot traseul podeţele existente sunt într-o stare tehnică ecorespunzătoare, colmatate şi cu coronamente degradate sau inexistente”, arăta o expertiză tehnică realizată în 2018, pe şoseaua din Ţinutul Pădurenilor.

 

Cel mai probabil, abia după 2020, şoseaua care înconjoară lacul Cinciş va fi reabilitată. Potrivit reprezentanţilro Consiliului Judeţean Hunedoara, un sector al acesteia a fost preluat de Primăria Teliucu Inferior, pentru a fi efectuate lucrări de amenajare a noii reţele de apă şi canalizare a localităţilor din zonă.

Drumul judeţean Hunedoara – Teliucu Inferior – Cinciş – Topliţa, pe un sector de 15 kilometri, a fost inclus pe lista celor zece şosele turistice, pe care CJ Hunedoara a anunţat că le va moderniza cu fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satele din Ţinutul Pădurenilor faimoase pentru iernile grele. Cum arată locurile de basm unde oamenii trăiesc fără teama gerului şi a viscolului

VIDEO Bătrâna care trăieşte în sărăcie cumplită, în cătunul pustiu din sălbăticie: „Cât am putere în braţe, nu mă plâng”

FOTO Imaginile de basm ale iernilor de altădată din satele României. Cum s-au transformat locurile de vis din anii '30

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: