VIDEO Şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva. Cum s-au mobilizat drumarii la final de an: peste 500 de oameni muncesc pentru a recupera întârzierile

Cum se lucrează pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj - Deva

Lucrările pe şantierul Autostrăzii Lugoj-Deva vor continua până în Ajunul Crăciunului, dacă vremea va permite, urmând a fi reluate la începutul anului viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele săptămâni din acest an au găsit trei loturi ale Autostrăzii Lugoj – Deva încă în şantier, în ciuda promisiunilor optimiste lansate în toamna lui 2016 de oficialii Ministerului Transporturilor şi ai Companiei Naţionale de Infrastructură Rutieră, care anunţau că în 2017 se va putea circula pe autostradă de la Deva la Lugoj.

Pe toate cele trei şantiere s-au acumulat întârzieri, iar în prezent aproape 70 de kilometri de autostradă, înter Deva şi Făget sunt încă în lucru. Cea mai mare mobilizare de forţe este pe Lotul IV al viitoarei autostrăzi, între Deva (Şoimuş) şi Gurasada. Tronsonul în lungime de 22 de kilometri ar urma să fie realizat până în vara anului viitor.

„Pe Lotul IV al autostrăzii A1 Lugoj-Deva se lucrează în ritm susţinut, cu circa 550 de persoane prezente pe şantier. Dacă vremea va permite, antreprenorul va fi prezent pe şantier până la finele săptămânii viitoare, în Ajun de Crăciun. Se lucrează la realizarea infrastructurii şi suprastructurii pasajelor, la platforma viitorului Centru de Întreţinere şi Coordonare Şoimuş, la relocarea şi protejarea utilităţilor (reţele electrice / gaz/ reţele CEH), la elementele pentru siguranţa circulaţiei (parapet, balize antiorbire), precum şi la excavaţiile în versantul Şoimuş”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Sunt continuate lucrările şi pe celelalte două loturi ale viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva.

Lucrările pe cele trei loturi ale viitoarei autostrăzi din vestul ţării au demarat la sfârşitul anului 2013 şi la începutul anului 2014 şi trebuiau finalizate, potrivit contractelor dintre Compania de Autostrăzi şi constructori în luna mai a anului trecut


Vă recomandăm să citiţi şi:

Circulaţia pe Podul Şoimuş, la intrarea pe autostradă, va fi închisă o săptămână. Au loc lucrări de modernizare a DN 76

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 76 Deva – Brad vor duce din nou la închiderea traficului rutier pe podul de la Şoimuş, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane de drum naţional din judeţul Hunedoara.

An aproape sterp pe Autostrada Lugoj - Deva: doar 16 kilometri au fost deschişi. Proiectul va avea doi ani de întârziere

Ministrul Transporturilor a confirmat că lucrările la cele trei tronsoane aflate în şantier, de pe Autostrada Lugoj - Deva, nu vor fi finalizate în acest an, aşa cum estimau constructorii şi oficialii inisterului la începutul anului 2017.

Ministrul Transporturilor a promis construcţia unui nod rutier pe Autostrada Deva - Orăştie. Cât de utilă este iniţiativa

Aflat în vizită în judeţul Hunedoara, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat proiectul unui nod rutier la Sântuhalm, pe Autostrada Deva – Orăştie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările