VIDEO Peste 15.000 de păsări de o zi au murit într-un incendiu petrecut la o fermă avicolă de la marginea Devei

VIDEO Peste 15.000 de păsări de o zi au murit într-un incendiu petrecut la o fermă avicolă de la marginea Devei

FOTO: ISU Hunedoara.

Peste jumătate din cei 31.000 de pui de o zi crescuţi în hala unei ferme avicole din Mintia au murit, în urma unui incendiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incendiu a cuprins, în noaptea de joi spre vineri, o hală din cadrul unei ferme avicole din Mintia. Pompierii militari de la Detaşamentul Deva au intervenit cu trei autospeciale pentru a opri ofensiva unei arderi mocnite ce a afectat stratul de protecţie din paie, aflat pe podeaua halei, pe o suprafaţă de 350 mp.

„În incintă se aflau 31.000 de pui. Din cauza fumului şi temperaturii ridicate au pierit 16.000 de pui de o zi. Pompierii au reuşit sa salveze 15.000 de pui şi să lichideze incendiul după mai bine de o oră de muncă”, a informat Inspectoratulpentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

Imagini: ISU Hunedoara.


În incendiu a mai fost distrusă instalaţia de furajare şi adăpare din plastic pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri liniari şi s-au deteriorat parţial pereţii, uşa şi 3 geamuri. După stingerea incendiului pompierii au concluzionat că arderea mocnită a fost generată de o defecţiune electrică apărută la aparatul de încălzit al halei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Pădure pârjolită de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control. Au ars peste 50 de hectare de litieră şi arboret

Incendiu puternic la fabrica de ciment din vecinătatea Devei. Au ars deşeurile reciclabile folosite ca materie primă

VIDEO Incendiu puternic în ziua de Paşti. A ars casa unei familii din Sulighete, iar doi oameni au fost răniţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: