De ce a fost lăsat Victor Ponta să intre în Sarmizegetusa Regia. Şeful sitului a dat explicaţii despre vizita premierului

De ce a fost lăsat Victor Ponta să intre în Sarmizegetusa Regia. Şeful sitului a dat explicaţii despre vizita premierului

Victor Ponta s-a fotografiat cu primarul Orăştiei în faţa sanctuarului solar. FOTO: Facebook / Ovidiu Bălan.

Victor Ponta a vizitat cetatea Sarmizegetusa Regia în ultima zi a anului trecut, perioadă în care accesul turiştilor în incinta monumentului istoric era interzis. Premierul nu a întâmpinat însă probleme în timpul vizitei. Vladimir Brilinsky, administratorul sitului UNESCO, susţine că vizita fusese anunţată cu două luni mai devreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierului Victor Ponta i-a fost permis accesul în incinta cetăţii Sarmizegetusa Regia, în ultima zi a anului 2013, chiar dacă monumentul istoric nu poate fi vizitat de turişti în perioada 1 decembrie 2013 – 1 martie 2014. Ulterior, administratorul sitului UNESCO, Vladimir Brilinsky, a precizat că vizita lui Victor Ponta nu a fost una "turistică".

„În ciuda tuturor comentariilor apărute în presă şi în mediul  virtual, vizita premierului Victor Ponta nu a fost una turistică. Este adevărat că prin regulamentul de vizitare accesul turiştilor este restricţionat pe perioada de iarnă, din mai multe motive, dar nu încape în discuţie accesul unei persoane angrenate direct în gestionarea unei situaţii pe care alte guvernări au lăsat-o de izbelişte zeci de ani. Vorbim aici de primul ministru al României care şi-a pus semnătura pe hotărârea prin care Sarmizegetusa Regia este dată în administrare Consiliului Judeţean Hunedoara. Această vizită o doream cu toţii încă de acum un an. A fost planificată din luna octombrie şi a fost confirmată la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat Vladimir Brilinsky, reprezentantul  Administraţiei sitului Sarmizegetusa Regia..

Vladimir Brilinsky nu se afla în ţară în momentul vizitei premierului la Sarmizegetusa Regia, din ultima zi a anului trecut, primarul Orăştiei Ovidiu Bălan (foto) fiind printre cei care l-au condus pe Victor Ponta prin cetate. În prezent, monumentul istoric este închis vizitatorilor, până la începutul lunii martie. Cetatea se află în conservare pe timp de iarnă. Sarmizegetusa Regia a fost inclusă în patrimoniul UNESCO, fiind unul dintre cele mai iubite locuri ale Hunedoarei.

 


Citeşte şi:

Băsescu: „Mă mir că, după vizita la Sarmizegetusa, Ponta nu a pus poză când lua masa cu Decebal”

Preşedintele Traian Băsescu a ironizat, luni, gafele de pe contul de Facebook al premierului Victor Ponta, dar şi vizita acestuia la Cetatea Dacică Sarmizegetusa.

Premierul Ponta, pe urmele istoriei la Sarmizegetusa, deşi cetatea este închisă, pe timp de iarnă, pentru turiştii obişnuiţi

După ce premierul Victor Ponta a publicat, pe contul său de Facebook, o imagine în care apare la Cetatea Dacică Sarmizegetusa, o jurnalistă a atras atenţia că, în această perioadă a anului, accesul vizitatorilor la monument a fost interzis. Potrivit acesteia, şeful Guvernului a fost, însă, privilegiat.

Victor Ponta a vizitat Sarmizegetusa. Mesajul premierului, de la poalele cetăţii

Victor Ponta s-a fotografiat în faţa porţii cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei, în ultima zi din 2013. Imaginea care îl înfăţişează pe premier în situl UNESCO a fost postată pe contul său de Facebook, alături de un mesaj de Anul Nou.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările