Ovidiu Hada a primit o veste proastă: fostul primar al Hunedoarei va rămâne cu pedeapsa de cinci ani de închisoare

Ovidiu Hada a primit o veste proastă: fostul primar al Hunedoarei va rămâne cu pedeapsa de cinci ani de închisoare

Ovidiuu Hada şi Robert Dan au pierdut procesul în care au cerut revizuriea sentinţei.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins solicitările de revizuire a sentinţei prin care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, şi Dan Robert, fostul viceprimar al municipiului au fost condamnaţi pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Cei doi vor rămâne cu aceleaşi sentinţe, de cinci ani de închisoare şi doi ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul în care fostul primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, şi fostul viceprimar Dan Robert au solicitat revizuirea sentinţelor primite în toamna anului 2012, în dosarul în care au fost acuzaţi de afaceri ilegale în numele primăriei, s-a încheiat. Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat asupra solicitărilor celor doi foşti edili, aflaţi în prezent în închisoare.

„Instanţa respinge ca inadmisibilă cererea formulată de condamnatul Hada Ovidiu Marius, având ca obiect revizuirea sentinţei penale nr.117/2012 pronunţată la 3 octombrie 2012 de Curtea de Apel Alba Iulia - Secţia penală în dosar nr. 834/57/2011. În baza dispoziţiilor art. 275 alin. 2 Cod pr. penală obligă pe numitul revizuient condamnat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, a informat Curtea de Apel Alba Iulia.

O soluţie similară la cererea de revizuire a primit şi Dan Rober, care este condamnat la trei ani de închisoare.

Condamnat la cinci ani de închisoare
În luna octombrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe Ovidiu Hada la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Alţi trei inculpaţi, printre care şi fostul viceprimar, Robert Nicolae Dan, au primit tot pedepse cu executare.

Un an mai târziu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a menţinut şi a definitivat sentinţele date de instanţa din Alba Iulia. Ovidiu Hada a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat că a favorizat ilegal, în vremea în care a fost primar al Hunedoarei (2008 - 2012), societăţile unor apropiaţi de-ai săi. Prejudiciul stabilit de procurorii DNA în dosarul contractelor ilegale în care Ovidiuu Hada şi Robert Dan au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu a fost de circa 40.000 de euro.  

Într-un interviu acordat recent, din închisoare, Ovidiu Hada a declarat că a intrat în închisoare nevinovat şi că nu s-a aşteptat să fie condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. „Am fost complet dezamăgit de justiţia din Româna”, a spus fostul primar. „Aş vrea să ştie cei de afară că în închisoare nu sunt numai cei care au încălcat legea. Sunt mulţi care au încălcat legea şi faţă de societate trebuie să îşi facă pedeapsa, dar sunt care nu au încălcat-o”, a mai spus Hada, adăugând că se va lupta să îşi dovedească nevinovăţia.


Vă recomandăm şi:

Ovidiu Hada s-a destăinuit din închisoare. Declaraţiile fostului primar al Hunedoarei, condamnat la cinci ani

Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei condamnat pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi închis în Penitenciarul Bârcea Mare, şi-a făcut apariţia în spaţiul public, într-un interfviu difuzat în cadrul emisiunii „Condamnaţii”, de la postul B1 TV. Ovidiu Hada a relatat despre viaţa pe care o duce în închisoare şi despre ce aşteptări are de la justiţia din România.

Ovidiu Hada a fost condamnat din nou. Încă cinci ani de închisoare pentru fostul primar al municipiului Hunedoara

Ovidiu Hada a fost condamnat. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat astăzi sentinţa în cel de-al doilea dosar penal în care Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ovidiu Hada a intrat în greva foamei în închisoare. Fostul primar al Hunedoarei a refuzat hrana în ultimele trei zile

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, se află de trei zile în greva foamei, în Penitenciarul Bârcea Mare (Hunedoara).

Ovidiu Hada - mărirea şi decăderea primarului „de import” al Hunedoarei

Fostul primar al Hunedoarei este judecat pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a încheiat cercetarea judecătorească şi se va pronunţa în data de 19 septembrie. În primă instanţă, Ovidiu Hada a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar a declarat recurs, soluţia Curţii de Apel nefiind definitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările