Vasile Şalaru, secretar de stat în Educaţie: „Aş vrea să văd eleve mergând frumos pe tocuri. Spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a propus introducerea în organigrama şcolară a unor cursuri la care elevii să fie învăţaţi să aibă atitudine şi stil. Dascălul susţine că ar vrea să vadă eleve care ştiu să meargă frumos pe tocuri şi ştiu să fie gazde bune şi elevi care să înveţe că atitudinea este la fel de importantă ca şi cunoştinţele acumulate la cursuri.

Vasile Şalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, a afirmat, la Deva, că îşi doreşte introducerea unor ore de ţinută şi atitudine, în programa şcolară, în care elevii să fie învăţaţi cum să se comporte, pentru a se putea integra mai uşor în societate.

"Voi cere la aceste ore de consiliere vizează o integrare mai uşoară în societate prin atitudine, prin ţinută, nu fizică, chimie, matematică, pentru că la aceasta elevii noştri sunt învăţaţi bine. Elevii noştri nu sunt învăţaţi să calce frumos pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, dovedind cultură prin ceea ce citeşte, prin limbile străine pe care le vorbeşte şi cred că este o latură a învăţământului românesc care a fost total neglijată şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension”, a declarat secretarul de stat în MECŞ, Vasile Şalaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce contează în viaţă

Anumite elemente care existau în şcolile de fete şi băieţi din trecut ar trebui reluate, chiar dacă la un nivel mai scăzut, susţine secretarul de stat.

„Dacă vorbim de mers şi de dans, în primul rând mă gândesc la profesorii de educaţie fizică, care ar trebui să aloce din orele pe care le au o parte din timp pentru aşa ceva. Mai în glumă mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat şi privirea înainte contează mai mult. Şi optimismul îl ajută pe tânăr să privească altfel viaţa şi să treacă mai cu uşurinţă peste orele de matematică şi fizică, ce aduc tristeţe. Instrucţie în şcoală se face de foarte bună calitate. Dar cred că partea pe care ar trebui să instistăm pe latura educaţională, în acea oră de consiliere", a declarat Vasile Şalaru.

Vasile Şalaru a participat la Deva la „Consfătuirea naţională a inspectorilor şcolari pentru management instituţional”.


Vă recomandăm şi:

România în manualele şcolare de la 1930: „din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român”. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

România era înfăţişată în manualele după care învăţau elevii în anii 1930 ca o ţară impresionantă, cu o istorie dominată de dacii „harnici, viteji şi bogaţi” şi de cuceritorii romani, prezentaţi ca fiind cei care au contribuit fundamantal la formarea poporului român. Un astfel de document, rămas ca mărturie istorică, a fost manualul de geografie „România pentru clasa III-a primară”, din 1931.

Premiantul de sâmbătă: Mircea Nistor, dascălul care îşi învaţă elevii să inoveze

Profesorul de astro-fizică Mircea Nistor, de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, a fost premiantul zilei de sâmbătă, în cadrul campaniei civice care are loc în Deva.

Scandal în Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie: elevi acuzaţi că îşi hăituiesc colegele pe Facebook şi Ask.fm. Cum pot fi amendate înjurăturile de pe Internet

Un scandal imens a izbucnit în Colegiul Aurel Vlaicu din Orăştie, din cauza unui elev de 15 ani care a dorit să îşi verse furia pe colegele sale, insultându-le pe paginile de socializare Askfm şi Facebook. Părinţii fetelor s-au plâns la conducerea liceului, iar directorul a relatat că va propune sancţionarea elevilor care se insultă între ei pe paginile de socializare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite