Vârf de sezon la Castelul Corvinilor. Câţi bani au adus cei peste 18.000 de turişti care l-au vizitat în minivacanţă

Vârf de sezon la Castelul Corvinilor. Câţi bani au adus cei peste 18.000 de turişti care l-au vizitat în minivacanţă

Castelul Corvinilor. Imagine nocturnă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor a înregistrat peste 18.000 de vizitatori în zilele minivacanţei de Sfânta Maria. A fost vârf de sezon turistic în cetatea medievală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 18.000 de turişti au ajuns în perioada 15 – 18 august la Castelul Corvinilor, iar veniturile obţinute de primărie din taxele de vizitare au depăşit 400.000 de lei.

„La Castelul Corvinilor din Hunedoara au ajuns 18.127 de vizitatori, care se „traduc” în încasări de 419.091 de lei. Recordul absolut de vizitatori a fost înregistrat vineri, 16 august, când 4.996 de persoane au vizitat monumentul medieval din municipiul de pe Cerna. Cei aproape cinci mii de turişti au adus la bugetul local 116.139 de lei”, a informat Primăria Hunedoara.

În weekend, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor a avut loc un târg de produse locale.

Reprezentanţii Muzeului Castelului Corvinilor estimează că până la sfârşitul anului monumentul istoric va înregistra peste 400.000 de vizitatori în 2019.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia rară a unui explorator englez despre primul popas în Ardeal: „Românii sunt extrem de arătoşi, dar frumuseţea femeilor e tulburată de muncile grele”

Marile cetăţi ale lui Iancu de Hunedoara. Poveştile celor mai fastuoase monumente medievale ctitorite de voievod

Povestea neştiută a Castelului Corvinilor. Oamenii care l-au transformat din ruină într-o perlă a Imperiului Austro-Ungar

Secretele celor mai întunecate cotloane din Castelul Corvinilor. Soarta locurilor interzise, după marea restaurare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: