Val de incendii în Hunedoara: au fost mistuite 170 de hectare de păşuni. Cât de riscante sunt arderile necontrolate

Val de incendii în Hunedoara: au fost mistuite 170 de hectare de păşuni. Cât de riscante sunt arderile necontrolate

FOTO: ISU Hunedoara.

În ultimele zile pompierii hunedoreni au fost implicaţi în stingerea a 38 de incendii de vegetaţie uscată ce au pârjolit aproape 170 de hectare de teren.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 200 de pompieri au fost mobilizaţi la sfârşitul săptămânii trecute pentru stingerea incendiilro de vegetaţie care s-au întins pe 170 de hectare de teren. Cele mai extinse arderi au fost înregistrate la periferia municipiului Hunedoara, unde au fost incendiate 50 de hectare de teren şi pe raza localităţii Măceu unde a fost incendiată o parcelă de 20 de hectare. Acţiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă. Incendiile au fost generate de acţiunea de igienizare a terenurilor aplicată de fermieri, susţin reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Astfel de acţiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare şi chiar la pierderi de vieţi omeneşti. ISU Hunedoara organizează patrule mixte în vederea prevenirii incendiilor şi identificarea persoanelor care utilizează flacăra deschisă pentru curăţarea terenurilor. Mai mult, coordonatele GPS ale parcelelor incendiate vor fi transmise Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care are competenţă în suspendarea subvenţiilor”, informează ISU Hunedoara.

Efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Incendiu puternic lângă autostrada Deva - Orăştie. Flăcările s-au întins pe 15 hectare de teren

VIDEO Maşină în flăcări pe un bulevard aglomerat. Unii şoferii au stat nepăsători: „N-au vrut să îşi consume stingătoarele”

O femeie a murit în incendiul care i-a mistuit locuinţa. Flăcările au pornit de la o lumânare uitată
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: