Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean va fi modernizată. Investiţie de 6,8 milioane de lei pe fonduri UE

Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului judeţean va fi modernizată. Investiţie de 6,8 milioane de lei pe fonduri UE

UPU Deva.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean din Deva va fi modernizată printr-o investiţie estimată la 6,8 milioane de lei, pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contractul de finanţare pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost semnat, joi, de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest şi cei ai Conisliului Judeţean Hunedoara.
Valoarea totală a proiectului, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 se ridică la 6.836.050 lei, din care 6.699.328 lei reprezintă fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 13 luni.

„Proiectul pe care îl va derula Consiliul Judeţean Hunedoara are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor spitaliceşti de urgenţă ale Spitalului Judeţean din Deva, ştiut fiind faptul că Unitatea de Primiri Urgenţe este principala poartă de intrare în spital, dar şi oglinda acestuia”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Proiectul prevede extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva cu un corp nou de clădire în suprafaţă construită de 388 mp, în regim de înălţime de P+1E, legat funcţional de corpul existent, cu următoarele funcţiuni: cabinete medicale, de consultaţii, laborator analize medicale de urgenţă, spaţii de evaluare şi tratament, grupuri sanitare, depozitări, precum şi dotarea cu echipamente medicale performante (ex. electrocardiograf, defibrilatoare externe automate etc.), mobilier şi ustensile medicale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Donaţie pentru spitalul din Brad. Secţia de Obstetrică - Ginecologie a primit echipamente pentru nou-născuţi

Rinichii şi ficatul unui bărbat aflat în moarte cerebrală au fost prelevate la spitalul judeţean din Deva

O tânără infirmieră a leşinat după ce a fost luată la întrebări despre goangele de la Pediatrie: „A dat cu capul de gresie”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: