Unde s-a angajat Mircia Muntean, primar al Devei timp de 17 ani şi deputat, după ieşirea din închisoare

Unde s-a angajat Mircia Muntean, primar al Devei timp de 17 ani şi deputat, după ieşirea din închisoare

Mircia Muntean (dreapta), în 2015, alături de Victor Ponta.

Mircia Muntean şi-a găsit repede de lucru, după ieşirea din închisoare. Fostul primar al Devei timp de 17 ani a fost angajat la stat, fără concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, şi-a găsit de lucru la Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului (CNCAF) Minvest Deva, pe un post de inginer economist.

Angajarea s-a făcut direct pe post, fără concurs şi fără să fie publicat vreun anunţ, potrivit directorului companiei, Lucian Gherman, care susţine, potrivit ziardehunedoara.ro, că nu au fost necesare aceste proceduri.

În 26 decembrie 2019, după doi ani şi jumătate petrecuţi în închisoare, din pedeapsa cumulată de şase ani de închisoare, Mircia Muntean, fost primar timp de 17 ani al Devei şi fost deputat, a fost liberat condiţionat.

A ieşit din închisoare în decembrie 2019

Mircia Muntean s-a aflat în detenţie din luna aprilie a anului 2017, după ce a fost pusă în aplicare condamnarea de şase ani de închisoare primită într-un dosar în care a fost acuzat că a condus băut şi a provocat un accident fără victime pe o stradă din Deva, sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare fiind cumulată cu o condamnare mai veche, de patru ani de închisoare, cu suspendare.
A fost acuzat că, în seara de 30 octombrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat, în Deva, un accident uşor în care au fost implicate mai multe autoturisme. Mircia Muntean a contestat faptul că s-ar fi aflat la volan.

Sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare primită s-a cumulat însă cu o condamnare mai veche, de patru ani de închisoare, cu suspendare, primită într-un dosar penal în care fostul primar al Devei a fost judecat pentru abuz în serviciu. În 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv într-un dosar penal, înregistrat în 2004, în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. A primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar instanţa supremă a decis ca el să achite, în solidar cu moştenitorii unui alt inculpat, un prejudiciu de peste 330.000 de dolari, plus dobânzi bancare.

În 2017, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au decis ca el să execute şase ani de închisoare. Mircia Muntean a fost primar al Devei din 1996 până în 2012 şi din 2016 până la condamnarea din 2017, şi deputat între anii 2012 – 2016.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mircia Muntean s-a predat. Înainte de a fi dus la închisoare, primarul Devei a propus acordarea titlului de „cetăţean de onoare” pentru două gimnaste

VIDEO Mircia Muntean a primit şase ani de închisoare. Noul primar al Devei a fost condamnat după accidentul produs la beţie

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident şi s-a ascuns de Poliţie. Fostul primar a fost găsit, cu faţa plină de sânge şi cu un câine în braţe

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: