VIDEO Urs uriaş în agonie după ce s-a prins în laţul braconierilor. Animalul a fost salvat după o misiune dificilă

VIDEO Urs uriaş în agonie după ce s-a prins în laţul braconierilor. Animalul a fost salvat după o misiune dificilă

FOTO: Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Un urs de 150 de kilograme a fost eliberat de rangeri şi jandarmi montani, după ce a fost prins într-un laţ, pus de braconieri, într-o pădure din Masivul Parâng.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii hunedoreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona Polatişte – Cutreasa, din masivul Parâng, un urs este prins în laţ. Sesizarea a venit de la gestionarul fondului de vânătoare, care, ulterior, a spijinit acţiunea de eliberare a ursului.

Către zona indicată s-au deplasat patru jandarmi montani din Lupeni, care au verificat aspectele sesizate şi au luat măsuri pentru izolarea locului în care se afla ursul. În zonă au ajuns şi 3 agenţi de poliţie, împreună cu directorul şi paznicul fondului de vânătoare.

„A fost pusă în aplicare Procedura de acţiune privind situaţiile de urgenţă generate de animalele sălbatice aflată în vigoare la nivelul judeţului Hunedoara. Până la sosirea Echipei de Intervenţie Rapidă Specializată, jandarmii montani aflaţi deja la faţa locului au luat măsuri pentru a impiedica pătrunderea altor persoane către urs, fapt ce ar fi determinat autorănirea animalului”, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

 

VIDEO:IJJ Hunedoara

Ursul a fost eliberat din capcană după o intervenţie ce a durat 45 de minute şi care a presupus: tranchilizarea, acordarea îngrijirilor necesare şi colectarea datelor bio-morfologice.

Animalul de 3,5 ani şi cu o greutate de aproximativ 150 de kilograme a fost supravegheat până când şi-a revenit şi s-a retras în pădure în condiţii de siguranţă.

Conform Legii 407/2006, braconajul constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. În acest sens, a fost demarată cercetarea pentru identificarea autorilor faptei, au informat reprezentanţii IJJ Hunedoara.

 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un cioban a fost atacat de urs în Masivul Retezat. Tânărul a fost muşcat de animal după ce i-a pus lanterna în faţă

Un adolescent a fost transportat în stare gravă la spital a după ce a fost atacat de un urs, la o stână din Masivul Retezat. A fost necesară intervenţia unui elicopter SMURD pentru preluarea victimei de pe munte.

Mistreţul uriaş care a speriat Deva: animalul s-a rătăcit lângă mall şi a fost hăituit ore în şir de Poliţia Locală

Zeci de oameni s-au implicat duminică în alungarea unui mistreţ rătăcit în zona Complexului comercial din Deva. Circulaţia maşinilor în zonă a fost oprită, iar timp de peste o oră, forţele de ordine au încercat să îl îndrume spre livezile de la marginea oraşului.

VIDEO Scene revoltătoare de cruzime: un armăsar a fost mutilat de un veterinar şi abandonat pe marginea străzii

Scene înfiorătoare s-au petrecut într-un cartier din Orăştie. Un armăsar a fost castrat într-un cartier, însă operaţia nu a reuşit. Animalul a fost abandonat şi lăsat să se chinuie o zi întreagă, sub privirile trecătorilor. Oamenii l-au acoperit cu pământ şi cu o pătură, iar în cele din urmă au decis eutanasierea lui.

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările