Un urs a fost în pericol după ce s-a prins în laţul din livadă. Animalul de peste 100 de kilograme a fost eliberat

Un urs a fost în pericol după ce s-a prins în laţul din livadă. Animalul de peste 100 de kilograme a fost eliberat

Ursul a fost prins în laţ. FOTO: IJJ Hunedoara.

Un localnic din satul Măru a apelat la echipele de jandarmi şi rangeri după ce a descoperit în livadă un urs de peste 100 de kilograme, prins într-un laţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmii montani au intervenit în ajutorul unui urs care a fost prins într-un laţ, la marginea satului Măru.

Animalul sălbatic a fost prins în laţ în noaptea de 18 spre 19 august, la marginea unei livezi de pruni şi meri. Ursul a fost descoperit de proprietarul livezii care l-a anunţat pe paznicul de vânătoare al fondului cinegetic.

„Jandarmii hunedoreni din Vaţa de Jos, împreună cu rangerii şi cu un  medic veterinar abilitat să folosească substanţe tranchilizante au ajuns în zonă în jurul orei 16.30 şi au tranchilizat animalul. Ursul de aproximativ doi ani şi 100 de kilograme nu prezenta urme de rănire şi a fost eliberat din laţ, iar apoi supravegheat până în jurul orei 19.30 când şi-a revenit şi s-a retras în pădure”, a informat Iulian Pătru, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Postul  de Jandarmi Montan Vaţa de Jos are competenţă teritorială pe raza a opt judeţe. Structura de jandarmi a fost înfiinţată şi funcţionează în cadrul unui proiect finanţat de către Comisia, având ca scop menţinerea şi protejarea diversităţii naturale şi culturale a coridorului ecologic Munţii Apuseni - Carpaţii Meridionali. Postul dispune de o echipă de Intervenţie Rapidă cu atribuţii în gestionarea situaţiilor cu risc crescut în care sunt implicate animale sălbatice.


Vă recomandăm şi:

Gestul emoţionant al salvatorului unei căprioare. Ilie Captari a alergat prin furtună şi noapte, cu animalul rănit în braţe, căutând ajutor

Ilie Captari, un antrenor de box din Hunedoara, a fost eroul unei întâmplări emoţionante. O seară întreagă s-a chinuit să salveze viaţa unui pui de căprioară pe care l-a găsit abandonat, în stare de agonie, pe marginea drumului spre Mănăstirea Prislop.

Trei căprioare care trebuiau aduse la Zoo Hunedoara au ajuns în ceaun. Un angajat al grădinii este anchetat penal

O femeie din Rapoltu Mare a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de un angajat al Grădinii Zoologice din Hunedoara. Tânăra de 31 de ani i-a predat acestuia doi căpriori, pe care bărbatul i-a promis că îi va aduce la Zoo, însă animalele au fost sacrificate şi preparate. La fel s-a procedat şi cu o altă căprioară.

Povestea vânătorii de urşi care a făcut înconjurul lumii. Cum l-au împiedicat românii pe prinţul Rudolf să facă prăpăd în pădurile din Transilvania

Vânătoarea de urşi organizată în toamna anului 1888 de prinţul Rudolf al Austriei Transilvania a făcut înconjurul lumii. Chiar şi ziare ca The New York Times au relatat despre cum a eşuat arhiducele austriac în pădurile transilvane. Românii au reuşit să scape de la moarte animalele ţintite de suita regală.

Vânătorul care a oripilat România: s-a lăudat că a ucis-o „pe bunica lu’ Bambi”, cu un glonte în inimă: „Ăsta-i talentul!”

Sorin Lucaci, un vânător în vârstă de 44 de ani, a stârnit valuri de indignare după ce s-a fotografiat alături de animalele ucise şi a postat fotografiile pe Internet, lăudându-se cu prăzile sale. „Ăsta-i talentul”, a scris bărbatul, mândru că a omorât o căprioară, cu un glonte tras în inimă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările