Un tren de marfă s-a prăbuşit la Hunedoara într-o prăpastie adâncă de 10 metri. Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce doi mecanici au murit

Un tren de marfă s-a prăbuşit la Hunedoara într-o prăpastie adâncă de 10 metri. Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce doi mecanici au murit

Imagine de la accidentul produs la Hunedoara FOTO Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Un tren de marfă format din 16 vagoane, aparţinând unui operator privat, a deraiat, sâmbătă după-amiază, între staţiile Baniţa şi Merişor, din judeţul Hunedoara. Aaccidentul feroviar s-a produs în zona unui viaduct, iar şase vagoane şi locomotiva trenului au căzut într-o râpă.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 20.00 Dosar penal pentru ucidere din culpă

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului feroviar în care doi mecanici au murit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, deraierea s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului, care transporta reziduuri metalice.

UPDATE 18.00 Calea ferată este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de 200 de metri, în zona accidentului feroviar. Trupurile neînsufleţite ale mecanicilor (care aveau 51, respectiv 67 de ani) au fost scoase dintre fiarele locomotivei şi vor fi transportate la IML pentru necropsie.

O macara de mare tonaj este aşteptată să sosească de la Deva la Merişor pentru a ridica de pe linia ferată vagoanele deraiate ale trenului. Potrivit ISU, accesul până la locomotivă a fost deosebit de dificil, din cauza reliefului, pompierii şi medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare şi de acordare a ajutorului medical.

Foto

„Echipele de intervenţie au constatat că un tren de marfă, ce transporta reziduuri metalice, alcătuit din 16 vagoane a deraiat. Mai mult, locomotiva şi alte 3 vagoane erau prăbuşite într-o prăpastie cu o adâncime de aproximativ 10 metri. Accesul până la locomotivă a fost unul deosebit de dificil, din cauza reliefului, pompierii şi medicii parcurgând câteva sute de metri pe jos cu echipamentele de descarcerare şi de acordare a ajutorului medical. Din nefericire, mecanicul trenului, în vârstă de 66 de ani şi ajutorul acestuia, în vârstă de 51 de ani, nu au supravieţuit. Pătrunderea echipelor de salvare în locomotivă s-a putut realiza în siguranţă doar după ce linia de înaltă tensiune a fost decuplată. Din cauza trenului deraiat circulaţia pe ruta Simeria – Petroşani a fost paralizată. Două trenuri ce circula pe tronsonul Simeria – Petroşani au fost anulate, restul fiind redirecţionate. În operaţiuni au fost implicaţi 22 de pompieri, 15 poliţişti şi 6 jandarmi. O macara de mare tonaj se deplasează în direcţia Deva – Merişor pentru a acţiona în vederea îndepărtării de pe linia ferată a vagoanelor şi locomotivei deraiate”, a informat Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică.
 

UPDATE 16.45 Accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al garniturii, arată anchetatorii ajunşi la faţa locului. 

UPDATE 16.20 Oficialii Poliţiei Hunedoara spun că medicul ajuns la faţa locului a confirmat că cei doi mecanici ai trenului au decedat. 

Trenul era încărcat cu cărbune şi circula între Petroşani şi Haţeg.

Potrivit primelor informaţii furnizate de anchetatori, trenul a deraiat în zona unui viaduct, iar 14 dintre cele 16 vagoane s-au răsturnat. Pe de altă parte, şase vagoane s-ar fi prăbuşit de pe viaduct. 

Oficialii care investighează accidentul spun că cei doi mecanici nu dau semne de viaţă. "Este o operaţiune în desfăşurare. 14 din cele 16 vagoane au deraiat. 6 dintre acestea şi locomotiva au căzut într-o prăpastie adâncă de 10 metri. În zonă s-au deplasat două autospeciale de descarcerare şi echipaje de prim ajutor şi ale serviciului de ambulanţă. La faţa locului sunt prezenţi poliţişti şi jandarmi. Locul intervenţiei e dificil din punct de vedere al terenului. Există pericol legat de siguranţa salvatorilor, deoarece linia electrică e în continuare în funcţiune. Intervenţia de descarcerare nu se poate face până când linia de înaltă tensiune nu e decuplată. Mecanicul şi ajutorul său sunt prinşi în această locomotivă care a deraiat de pe şine şi nu dau semne de viaţă", a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.

Imagini din aceeasi galerie
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 2
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 3
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 4
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 5
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 6
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 7
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 8
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 9
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 10
 • Trenul deraiat la Merișor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 11
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările