Un stadion şi un parc de 35.000 de metri pătraţi se construiesc în Orăştie, în locul fostei baze sportive Mecanica

Un stadion şi un parc de 35.000 de metri pătraţi se construiesc în Orăştie, în locul fostei baze sportive Mecanica

Stadion nou la Orăştie.

Un stadion nou, cu piste de atletism şi cu o tribună de 700 de locuri pe scaune va fi construit pe locul fostei arene Mecanica din Orăştie. Împejurimile acestuia vor fi transformate într-un parc de peste 35.000 de metri pătraţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două proiecte vizează modernizarea zonei stadionului „Mecanica” din Orăştie. Pentru unul dintre ele a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar lucrările la cel de-al doilea proiect au fost scoase la licitaţie publică.
Noul stadion „Mecanica” din Orăştie reprezintă o investiţie estimată la 5,6 miloane de lei. Lucrările au fost scoase la licitaţie publică.

„Proiectul prevede amenajarea unui teren de fotbal cu gazon natural, amenajarea unei piste de atletism în jurul terenului şi construirea unei clădiri cu tribune ce va adăposti la parter vestiarele, spaţiile tehnice şi grupurile sanitare, construcţie ce reprezintă refuncţionalizarea clădirii existente aflată pe latura Vestică a amplasamentului. Zona destinată tribunei pentru spectatori va avea o capacitate de aproximativ 688 locuri pe scaune”, se arată în documentaţia proiectului. Fondurile pentru realizarea noului stadion sunt asigurate de la bugetul local.

Zona din jurul stadionului, transformată într-un parc
La începutul acestei săptămâni, a fost dat ordinul de începere a lucrărlor la proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, de regenerare urbană, derulat în zona stadionului Mecanica. Investiţia estimată la circa 14 milioane de lei prevede amenajarea unui parc şi a unei grădini cu suprafaţa de peste 35.000 de metri pătraţi, în vecinătatea stadionului, care va avea 31.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, alei, un teren multifuncţional, un spaţiu de joacă şi o zonă dotată cu aparate de fitness, un skate park, o scenă şi o fântână arteziană. Zona de relaxare, aflată între skatepark şi spaţiul de joacă, va fi prevăzută cu spaţii verzi, bănci de odihnă, stâlpi de iluminat fotovoltaici. Parcul este prevăzut cu mobilier urban, iluminat ambiental cu panouri fotovoltaice, sistem supraveghere video şi sistem Wi – Fi, se arată în proiectul administraţiei locale. De asemenea, va fi modernizată şi Strada Târgului, din aceeaşi zonă.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Cetatea Orăştiei, după restaurare. Planurile primăriei pentru monument, în proiectul de cinci milioane de euro

Poveştile informatorilor din 1939: cum s-a organizat primul serviciu secret din Orăştie înaintea războiului mondial

Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: