Un şofer a cerut daune CNAIR după ce a spulberat un câine pe autostradă. Ce pagube a reclamat şi ce a decis instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câine pe autostradă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Câine pe autostradă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un şofer a dat în judecată Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după ce a lovit cu maşina un câine, pe un sector al autostrăzii Deva – Timişoara.

Tribunalul Hunedoara a obligat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să achite daune de 5.300 de lei unui şofer din Hunedoara, reprezentând contravaloarea reparaţiilor maşinii şi dauna morale de 1.000 de lei bărbatului, după ce acesta a dat în judecată instituţia, reclamând că a lovit un câine pe autostadă.

„La data de 6 ianuarie 2018, în jurul orelor 17,20 reclamantul se deplasa pe autostrada Deva - Timişoara, cu autoturismul marca Volswagen Passat. La km 450 pe autostradă i-a ieşit brusc în faţă un câine, care a traversat în fugă, cu care a intrat în coliziune, deşi a încercat să îl evite, rezultând avarierea autoturismului. În sarcina reclamantului nu s-a reţinut încălcarea vreunui act normativ”, se arată în dosar. CNAIR este administrator al autostrăzii şi avea obligaţia să ofere toate condiţiile necesare unui trafic rutier în siguranţă.

„Prezenţa câinelui pe autostradă denotă faptul că pârâta nu a luat toate măsurile de prevedere ce se impuneau în calitatea sa de administrator al drumului, pentru a preîntâmpina ivirea unor astfel de situaţii”, se arată în motivarea sentinţei definitive, pronunţată de Tribunalul Hunedoara. Iniţial, şoferul a depus plângerea la Judecătoria Hunedoara, iar instanţa a obligat compania de autostrăzi la plata daunelor. Sentinţa a fost contestată, însă fără succes, de către CNAIR.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: Dealul liliecilor rămâne în şantier până în luna august. Ce restricţii au fost impuse

Autostrada cu cele mai lungi tuneluri din România a rămas în impas. De ce întârzie startul lucrărilor pe „coridorul verde”

VIDEO Cum este „zidit” Dealul Liliecilor pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor: „Este prima lucrare de asemenea anvergură”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite