Un sensei din Deva a devenit campion mondial la karate Fudokan. Mircea Popa s-a întors acasă cu trei medalii

Un sensei din Deva a devenit campion mondial la karate Fudokan. Mircea Popa s-a întors acasă cu trei medalii

Mircea Popa.

Un sportiv din Deva a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Sensei Mircea Popa s-a întors acasă cu trei medalii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 2.000 de sportivi din 44 de ţări au participat la cea de-a opta ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, organizată de Federaţia Mondială Fudokan şi Academia de Karate Fudokan din Germania. Întrecerile au avut loc în perioada 1 - 3 noiembrie 2019 în arena Glaspalast din Sindelfingen, Germania.

Karatistul hunedorean Mircea Cristian Popa, deţinător al centurii negre (5 Dan) şi maestru emerit al sportului, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului  Campionatului Mondial de Karate Fudokan, reuşind să obţină două medalii de aur: una la proba de Kumite individual şi una la proba de Fuguko (un tur de kumite şi un tur de kata), precum şi o medalie de bronz la proba de kumite pe echipe. Sportivul devean a participat în concurs la categoria „older seniors”, după care a arbitrat probele de karate dedicate copiilor. România s-a clasat pe primul loc, ca naţiune, în cadrul competiţiei.  

Sensei Mircea Popa practică, de peste 30 de ani, karate. Fost component al lotului naţional de  Karate Tradiţional, acesta a obţinut rezultate la nivel european şi mondial, fiind recompensat de către Ministerul Tineretului şi Sportului cu titlul de sportiv emerit încă din anul 2000 şi este arbitru naţional şi internaţional.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Michael Klein, comemorat cu fast la 25 de ani de la moarte. Dominique, fiica fotbalistului: „Aş vrea ca povestea lui să-i inspire pe copii“

VIDEO Românul Avram Iancu în faţa performanţei uimitoare. A ajuns la finalul cursei de aproape 3.000 de kilometri de înot pe Dunăre

Bibliotecarul Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot, fără costum de protecţie, Canalul Mânecii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: