Un miner s-a legat cu lanţuri de poarta Minei Lonea. Vasile Păduraru este supărat că Valea Jiului este ignorată

Un miner s-a legat cu lanţuri de poarta Minei Lonea. Vasile Păduraru este supărat că Valea Jiului este ignorată

Vasile Păduraru.

Liderul de sindicat Vasile Păduraru s-a legat cu lanţuri de poarta de intrare în Exploatarea Mineră Lonea, acolo unde munceşte. Bărbatul protestează, considerând că guvernanţii nu acordă suficientă atenţie situaţiei dificile prin care trece Valea jiului şi Complexul Energetic Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Păduraru, un miner din Valea Jiului, preşedinte al sindicatului de la Mina Lonea, s-a legat astăzi cu lanţuri de poarta de intrare în Exploatarea Minieră Lonea.

Sindicalistul a recurs la acest gest pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dificile în care se află Complexul Energetic Hunedoara, considerând că soarta angajaţilor din minele Văii Jiului nu reprezintă interes pentru Guvernul României.

Vasile Păduraru a declarat că a intrat în greva foamei. În trecut, liderul de sindicat a mai participat la acţiuni similare de protest. Gestul său vine la câteva zile după ce aproape 2.000 de oameni au participat la un miting în Petroşani, în care au cerut "salvarea mineritului".
Foto: gazetadedimineata.ro


Vă recomandăm şi:

Haosul din CEH a scos oamenii în stradă. Peste 300 de angajaţi ai termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat în Deva

Angajaţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni au protestat astăzi în faţa Prefecturii Hunedoarei. Oamenii sunt nemulţumiţi de haosul din Complexul Energetic Hunedoara, care include cele două termocentrale şi patru minde din Valea Jiului, şi cer ajutor urgent de la guvern, pentru CEH.

Ce averi au şefii din Complexul Energetic Hunedoara, compania de stat aflată într-o situaţie economică dificilă

Complexul Energetic Hunedoara se află în suferinţă din punct de vedere economic şi ar putea rămâne până la finalul acestui an fără aproape 500 de angajaţi, concedierile colective fiind plănuite în strategia de redresare a companiei de stat. Spre deosebire de angajaţii fără funcţii, membrii din conducerea CEH, majoritatea numiţi politic, au puţine motive de îngrijorare: unii dintre ei au venituri impresionante.

Ministrul Liviu Pop despre concedierile din cadrul CEH: "Disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii"

Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă organizată la Deva, că angajaţii din Complexul Energetic Hunedoara care vor fi vizaţi de disponibilizările colective, în cazul în care acestea vor avea loc, vor primi salarii compensatorii.

Cărbunele, esenţial pentru securitatea energetică a României

După o experienţă de 7 ani în serviciul public românesc, în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene, inclusiv în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, am avut, în ultimele 10 luni, şansa de a lucra, din nou, în cadrul administraţiei publice, de data asta, la Departamentul pentru Energie, astăzi Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările