Un chinez a fost somat să părăsească România după ce a fost prins muncind „la negru”. Amendă uriaşă pentru firmă

Un chinez a fost somat să părăsească România după ce a fost prins muncind „la negru”. Amendă uriaşă pentru firmă

FOTO: ARHIVĂ.

Un cetăţean chinez este obligat să părăsească teritoriul României, iar firma la care muncea a fost amendată, pentru că bărbatul nu era angajat cu forme legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de la Imigrări şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Hunedoara au descins la o firmă din judeţ, despre care aveau informaţii că avea ca muncitor un cetăţean chinez.

„În urma controlului efectuat la o societate comercială, cu sediul pe raza judeţului Hunedoara, a fost depistat un cetăţean  chinez, în vârstă de 35 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinul nu avea drept de muncă la societatea comecială controlată, respectiv nu deţinea aviz de muncă. Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţeanului chinez o decizie de returnare prin care acesta a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile”, informează Biroul de Imigrări Hunedoara.

Societatea comercială a fost amendată cu 10.000 lei, pentru primirea la muncă a unui cetăţean străin fără aviz de angajare.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tragedie la Liceul de transporturi: un muncitor a căzut de pe schelă, în timp ce lucra la reabilitarea clădirii

VIDEO Ciudanoviţa, oraşul-fantomă ridicat de sovietici unde oamenii sunt dependenţi de uraniu. „Se petrec lucruri ciudate cu cei care pleacă de aici“

Muncitorii de pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva s-au întors la lucru. Când vor fi finalizaţi cei peste 40 de kilometri
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: