Un centru de pregătire şi antrenament al pompierilor a fost inaugurat în Orăştie

Un centru de pregătire şi antrenament al pompierilor a fost inaugurat în Orăştie

FOTO: ARHIVĂ.

Un centru de antrenament şi pregătire de specialitate pentru pompierii din România s-a deschis la Detaşamentul din Orăştie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un centru de pregătire şi antrenament pentru pompieri inaugurat în Orăştie. Unitatea dispune de mijloace tehnice moderne şi personal specializat care să asigure parcurgerea optimă a etapelor teoretice şi practice specifice misiunilor de stingere a incendiilor.

„Noua modalitate de pregătire, armonizată standardelor europene, va permite aplicarea unitară a tematicii de lucru pentru toţi salvatorii români, implementarea procedurilor de intervenţie adaptate cerinţelor şi particularităţilor din teren, precum şi evaluarea obiectivă a rezultatelor, bazată pe criterii de performanţă bine definite”, a declarat Viorel Demean , inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara. Centrul de Antrenament şi Pregătire de Specialitate este unul din cele nouă operaţionalizate la nivel naţional, în care peste 3.500 de pompieri îşi vor îmbunătăţi şi testa, anual, tehnicile utilizate în misiunile specifice.

La centrele de pregătire existente în şapte judeţele din ţară, pompierii se vor antrena pe diferite tactici de lucru, menite să le testeze şi să le îmbunătăţească procedurile de intervenţie la incendiu, pe timpul misiunilor de căutare – salvare urbană, descarcerare şi asistenţă medical de urgenţă, scufundare şi salvare din medii acvatice, asanare pirotehnică şi misiuni, a informat ISU Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Imagini sfâşietoare cu câinele salvat de pompieri, după ce a fost pus într-un sac şi aruncat în flăcări

Un localnic din Hunedoara a făcut un gest cu totul necugetat. A legat un câine într-un sac şi l-a aruncat pe o păşune care apoi fusese incendiată. Câinele, de doar câteva luni, a fost salvat la timp de pompieri.

Incendii violente de vegetaţie uscată: au ars peste 150 de hectare de păşuni

Peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, care au cuprins 150 de hectare de păşuni şi terenuri agricole au fost înregistrate în Hunedoara.

Fenomenele meteo periculoase au fost tot mai dese: peste 100 de atenţionări de Cod Galben au fost înregistrate în 2016

În 2016, s-a înregistrat o creştere a fenomenelor hidro – meteorologice periculoase în judeţul Hunedoara, potrivit unui raport Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările