Turmele au făcut prăpăd în cimitirul oraşului. Primarul a chemat Poliţia: „Şi-au bătut joc de locurile de veci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turmele de oi au făcut pagube importante în cimitirul din Orăştie, iar primarul s-a plâns Poliţiei de isprăvile animalelor.

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie, s-a plâns Poliţiei după ce o turmă de oi a făcut ravagii în cimitir.

„În zilele de 1 şi 3 octombrie, o turmă de oi nesupravegheată a pătruns în incinta cimitirului murdărind aleile şi unele morminte, distrugând florile de pe acestea. Aceste acte dau dovadă de nepăsare şi nesimţire din partea responsabililor. Prin nesupravegherea animalelor şi-au bătut joc de locurile de veci ale celor dragi nouă, tulburând liniştea amintirii pe care le-o purtăm”, se plânge primarul Ovidiu Laurenţiu Bălan, pe pagina sa de Facebook.

Primarul susţine că Poliţia Locală a amendat un cioban din zona oraşului Cugir pentru „comportamentul antisocial”, iar proprietarul turmei a fost reclamat la Poliţie. „A fost sesizată Poliţia Orăştie de către administratorul cimitirului în vederea luării măsurilor legale şi o o sa propun Consiliului Local alocarea unei sume de bani în vederea realizării împrejmuirii cimitirului în regim de urgenţă”, adaugă acesta.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Cetatea Orăştiei, după restaurare. Planurile primăriei pentru monument, în proiectul de cinci milioane de euro

Agenţia de Dezvoltare Regională a respins proiectul de aproape cinci milioane de euro depus de Primăria Orăştie, pentru reabilitarea Cetăţii Orăştiei. Potrivit iniţiatorilor proiectului, investiţia ar fi schimbat cu totul înfăţişarea centrului istoric al oraşului şi ar fi transformat monumentul într-una dintre marile atracţii turistice ale Transilvaniei.

Cine sunt stăpânii pădurilor din Retezat. Două familii maghiare au „moştenit” o suprafaţă mai mare decât cea deţinută de statul român în rezervaţie

Două familii cu origini maghiare deţin împreună o suprafaţă mai mare de pădure în Parcul Naţional Retezat decât cea de 7.000 de hectare aflată în posesia statului român. Nu sunt motive de îngrijorare, susţin reprezentanţii parcului naţional.

VIDEO Povestea singurei căutătoare de aur în râurile din România. Scoate metalul preţios după o metodă străveche

Georgeta Dulgheru este singura femeie din România care deţine un permis de exploatare a aurului aluvionar, acordat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM). Geologul din Munţii Apuseni le poate astfel arăta turiştilor cum găseau strămoşii noştri metalul preţios, în albiile râului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite