Turista din Ungaria, care s-a accidentat în zona lacului Bucura, a fost trimisă la Timişoara

Femeia de 35 de ani a fost transportată la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru că prezintă o fractură la oasele capului, pe lângă  celelalte traumatisme căpătate după ce, aseară, a alunecat şi s-a rostogolit circa 60 de metri într-o râpă din Retezat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Incidentul a avut loc în apropierea Lacului Bucura, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Nicolae Răducu, salvarea turistei a durat mai mult de şase ore pentru că salvatorii nu au putut interveni cu un elicopter din cauza vremii nefavorabile.

Victima a alunecat pe zăpadă, în zona Şaua Judelui, iar în cădere s-a lovit de mai mulţi bolovani. Exceptând fracturile şi leziunile de la mâini, picioare şi coloana vertebrală, femeia prezintă o fractură craniană deschisă.

Salvamontiştii recomandă turiştilor care urcă în această perioadă în Masivul Retezat să fie echipaţi corespunzător şi să acorde atenţie zonelor în care se deplasează, pentru că pot întâlni porţiuni cu zăpadă pe care pot aluneca uşor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările