Tribunalul Hunedoara intră în şantier. Clădirea din secolul al XIX-lea, renovată cu 24 de milioane de lei

Tribunalul Hunedoara intră în şantier. Clădirea din secolul al XIX-lea, renovată cu 24 de milioane de lei

Tribunalul Hunedoara. FOTO: ADEVĂRUL.

Clădirea monument istoric din Deva, în care funcţionează Tribunalul Hunedoara şi Judecătoria Deva, va fi restaurată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Naţională de Investiţii a anunţat, marţi, semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea sediului Tribunalului Hunedoara şi a Judecătoriei Deva, o clădire monument, inclusă în zona de protecţie a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Deva.

„Clădirea prezintă o serie de degradări care necesită intervenţii, iar lucrările de reabilitare şi modernizare, realizate prin Compania Naţională de Investiţii, vor viza şi adaptări funcţionale pentru crearea unui flux optim spre o sală de judecată atât a completului de judecată, cât şi a deţinuţilor, sau adaptări la normele actuale privind circulaţia neîngrădită a persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, principalele categorii de lucrări vor avea în vedere înlocuirea învelitorii acoperişului, lucrări de consolidare, refacere faţade, refacere instalaţii sanitare şi de încălzire, realizare rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, înlocuire tâmplărie etc.”, a informat Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a contractului este de 23,98 milioane lei.

Clădirea în care îşi au sediile Tribunalul Hunedoara şi Judeătoria Deva a fost finalizată în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, iar destinaţia iniţială a fost de sediu de instanţă judecatorească, funcţionând astfel până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administarea Ministerului Justiţiei - Tribunalul Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Reparaţii capitale la Gara Brad, monument istoric din secolul al XIX-lea. Un detaliu important a fost uitat

VIDEO Un nou şantier în Deva. Gara va intra în reparaţii capitale. Va fi renovată odată cu magistrala feroviară pe care trenurile vor circula cu 160 km/h

Policlinica spitalului judeţean a fost renovată. Va găzdui Psihiatria, Secţia de Săntate Mintală şi Dermatologia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: