Trei zimbri au murit în rezervaţia din Pădurea Slivuţ de boala limbii albastre

Trei zimbri au murit în rezervaţia din Pădurea Slivuţ de boala limbii albastre

Rezervaţia de zimbri din Haţeg mai numără zece exemplare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Două focare ale bolii limbii albastre, care afectează în principal bovinele, au fost confirmate în judeţul Hunedoara, potrivit unor informări dată de Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara. Maladia a dus la moartea a trei zimbri, în rezervaţia din Pădurea Slivuţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei zimbri (doi adulţi şi un viţel) au murit în ultimele săptămâni în rezervaţia aflată în Pădurea Slivuţ de la marginea oraşului Haţeg, după ce au fost infestaţi cu boala limbii albastre.

Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a confirmat existenţa focarului de infecţie şi a mai confirmat un alt focar în Petroşani.

„Confirmarea celor două focare, unul la specia bovină şi unul la zimbri, a impus declararea focarelor de boală, reactivarea Unitătilor Locale de Sprijin din cadrul primăriilor celor două localităţti şi instituirea programului de măsuri specifice”, a informat DSVSA Hunedoara.

Rezervaţia de zimbri a intrat în carantină. Aici mai sunt îngrijiţi zece zimbri, dintre care doi au vârste mai mici de doi ani.


Vă recomandăm şi:

Un zimbru din rezervaţia Slivuţ va fi eliberat în sălbăticia Munţilor Ţarcu    

O femelă crescută în Rezervaţia de zimbri Slivuţ de la marginea Haţegului va fi eliberată în sălbăticie. Procesul de eliberare a zimbrului se va face treptat, iar locul ales ca nou habitat al acestuia sunt Munţii Ţarcu, din zona Caraş-Severin, limita cu Hunedoara. Aici vor fi aduse şi alte exemplare din mai multe ţări.

"Romică", este noul membru al familiei de zimbri din Pădurea Slivuţ. Puiul a venit pe lume în urmă cu şapte zile             

Rezervaţia de zimbri din Pădurea Silvuţ-Haţeg a dobândit un nou membru. "Romică" are deja o săptămână şi este sănătos. Un viitor pui este aşteptat cât de curând, o altă femelă de zimbru fiind gestantă. În rezervaţie trăiesc, acum, şapte exemplare.

Zimbru adus pe lume în Rezervaţia Slivuţ din Ţara Haţegului

Rezervaţia de zimbrii din Pădurea Slivuţ are un nou locatar. Femela Romanca a fost adusă pe lume şi este cel de-al treisprezecelea zimbru din rezervaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările