Transport local marcat de scandal la Deva

Transport local marcat de scandal la Deva

Amânarea licitaţiei lasă în suspans transportul în comun din Deva

Patru manageri de firme de transport s-au prezentat la licitaţia organizată ieri de Primăria Deva. Licitaţia pentru desemnarea firmelor care vor prelua transportul în comun în Deva a fost amânată după un scandal monstruos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilieri daţi dispăruţi, acuzaţii de blat şi ameninţări cu dosare penale. Acestea au fost ingredientele scandalului desfăşurat la licitaţia pentru transportul local organizată de Primăria Deva. Totul a început când s-a constatat că trei dintre membrii comisiei de licitaţie nu s-au prezentat la şedinţă, în condiţiile în care cei trei absenţi semnaseră condica de prezenţă, ceea ce presupunea că sunt la serviciu.


Viceprimarul Florin Oancea s-a revoltat şi l-a acuzat pe primarul Mircia Muntean de boicotarea licitaţiei. „Este un lucru foarte grav. Trei colegi din executiv, angajaţi ai primăriei, nu s-au mai prezentat la licitaţie, în urma discuţiei cu primarul Mircia Muntean. Nu voi accepta niciodată ca transportul local să fie atribuit cu dedicaţie vreunui prieten al primarului”, a spus Oancea.
Cireaşa de pe tort a fost aşezată de doi administratori de firme de transport care susţineau că au fost înştiinţaţi, oficial, că licitaţia nu va avea loc.


Primar acuzat de abuz


Licitaţia s-a amânat din lipsă de cvorum, ceea ce i-a enervat la culme pe cei patru administratori înscrişi pe lista participanţilor.
„Astăzi am asistat la un abuz din partea primarului Mircia Muntean. Vom depune plângeri penale împotriva celor trei consilieri care nu s-au prezentat la licitaţie, deşi făceau parte din comisie. Am investit foarte mult în aceste afaceri şi nu ne permitem să pierdem timpul ”, a declarat Dorin Ungur, administratorul unei firme de transport. Prezent la ora la care s-a organizat licitaţia în sediul primăriei, edilul Devei nu a dorit să facă nicio declaraţie referitoare la această licitaţie.

Scandaluri similare la Hunedoara


Hunedoara nu a dus nici ea lipsă de scandaluri pe tema transportului local. Primarul Ovidiu Hada a refuzat să mai plătească unui transportator biletele gratuite ale pensionarilor, care au avut de suferit pentru că nu au mai fost acceptaţi în microbuze.

Nemulţumire
Patru firme au pierdut timpul la licitaţie din cauza consilierilor absenţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările