Transport ilegal de cherestea. Un şofer a fost prins a treia oară de jandarmi cu un camion supraîncărcat

Transport ilegal de cherestea. Un şofer a fost prins a treia oară de jandarmi cu un camion supraîncărcat

FOTO: IJJ Hunedoara.

Şoferul unui camion a fost depistat, pentru a treia oară, transportând ilegal cherestea. Bărbatul a supraîncărcat remorca maşinii, fără să declare cantitatea reală de lemne.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri seara, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Vaţa de Jos au observat un camion, înmatriculat în judeţul Alba, încărcat cu material lemnos, care circula pe Drumul Naţional 74, din direcţia Abrud spre Brad.

Jandarmii montani au verificat transportul de material lemnos cu ajutorul aplicaţiei SUMAL şi au constatat că acest transport era înregistrat. Însă, exista suspiciunea că marfa transportată nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu cea aflată în evidenţă.

Astfel, jandarmii montani au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Brad care a oprit autocamionul. De asemenea, au fost solicitaţi la faţa locului specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad, care au efectuat calculul cantităţii materialului lemnos transportat.

„A rezultat faptul că bărbatul ce conducea autocamionului transporta în plus faţă de catitatea consemnată pe avizul de însoţire, 2,28 mc frize si 3,26 mc cherestea tivita. Cantitatea de material lemnos ce depăşea valoarea înscrisă în avizul de însoţire a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Ocolului Silvic Brad.  Conducătorul autocamionului a fost sancţionat de jandarmii montani cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara. Valoarea materialul lemnos ridicat este de aproape 4.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor IJJ Hunedoara, acelaşi bărbat a mai fost depistat de jandarmii montani încă de două ori, în cursul anului 2020, după ce a comis fapte similare, fiind sancţionat cu amenzi în valoare totală de 9.000 lei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Pietroasa lui Solomon, templul dacic plin de enigme din Munţii Orăştiei. Aici a fost găsită Leoaica de argint

FOTO Uriaşa transformare a colţului de Rai al lui Arsenie Boca de la Prislop în ultimele două decenii

FOTO Cetatea Devei, degradată rapid în cinci ani de la cele mai ample lucrări de restaurare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările