Transport ecologic în oraşele din Valea Jiului: autorităţile speră să obţină peste 20 de milioane de euro de la UE

Transport ecologic în oraşele din Valea Jiului: autorităţile speră să obţină peste 20 de milioane de euro de la UE

FOTO: greenbiz.com

Oraşele din Valea Jiului vor avea o reţea de transport ecologic, potrivit unui proiect de 20 de milioane de euro depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

Ştiri pe aceeaşi temă

O reţea de transport ecologic, între oraşele Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani va fi realizată cu fonduri de la Uniunea Europeană, potrivit anunţului făcut joi de reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara. Valoarea investiţiei depăşeşte 20 de milioane de euro, iar proiectul, care va fi derulat în următorii ani, este împărţit pe două componente:

Prima, în valoare de 49.089.440 lei (TVA inclus), prevede un sistem de transport care deserveşte principalul traseu de legătură între localităţile Uricani – Petrila şi presupune în principal înfiinţarea unui depou în municipiul Vulcan, reabilitarea unor tronsoane de drum, achiziţia unui număr de 8 autobuze electrice, înfiinţarea şi modernizarea unui număr de 70 de staţii pentru călători, montarea de automate pentru eliberarea cardurilor/tichetelor de călătorie în 16 staţii, precum şi amenajarea unui sistem de informare pentru călători în 33 de staţii.

A doua componentă, în valoare de 46.017.326 lei (TVA inclus), deserveşte sistemul de transport al proiectului de bază şi dezvoltă alte 3 trasee (traseul nr. 2 – Aninoasa – DN66, traseul nr. 3 – Petrila – Jieţ, traseul nr. 4 – Valea de Brazi – Cheile Buţii) şi presupune extinderea depoului prin amenajarea a 18 noi staţii de încărcare pentru autobuzele electrice, achiziţia unui număr de 18 autobuze electrice, înfiinţarea şi modernizarea a 34 de staţii pentru călători, montarea a 4 noi automate de eliberare a cardurilor/tichetelor de călătorie şi extinderea sistemului de informare la încă 18 staţii.

„Proiectul a fost depus în parteneriat de Municipiul Vulcan – Municipiul Petroşani – Municipiul Lupeni – Oraşul Petrila – Oraşul Aninoasa – Oraşul Uricani – Consiliul Judeţean Hunedoara la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest , se află în faza de precontractare şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020”, informează Consiliul Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Şoseaua din munţi între Valea Jiului şi Băile Herculane, construită de 20 de ani şi blocată în sălbăticie. Cui mai foloseşte investiţia uriaşă contestată de ecologişti

Cea mai spectaculoasă şosea din Parâng a intrat în şantier. Drumul va urca la peste 1.500 de metri în staţiunea montană

Oraşul în care trăiesc mai mulţi şomeri decât salariaţi, dar oamenii nu acceptă orice job. Cum arată dezastrul pieţei muncii din fostele centre industriale


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: