Traian Berbeceanu, despre un amendament la Legile Justiţiei: „Dăm drumul tâlharilor pentru a putea să nenorocească şi pe alţii?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu. FOTO: Pagina personală FACEBOOK.
Traian Berbeceanu. FOTO: Pagina personală FACEBOOK.

Poliţistul Traian Berbeceanu a criticat amendamentul depus la Legile Justiţiei, prin care sunt limitate mijloacele de probă. Fostul şef al BCCO Alba a oferit un exemplu de luat în seamă, în susţinerea sa.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a comentat în termeni duri amendamentul depus la Legile Justiţiei care elimină din lista mijloacelor de probă rapoartele de constatare şi „orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege”. Aici ar intra şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

„Stimaţi parlamentari ai comisiei <<Iordache>>. Studiind cu mare atenţie amendamentul PSD–ALDE (propus şi adoptat) pentru modificarea Codului de procedură penală, prin care aţi eliminat dintre mijloacele de probă <<orice alt mijloc de probă care nu este interzis de lege>> , am constatat că, spre exemplu, înregistrările realizate de camerele de supraveghere nu vor mai putea fi luate în considerare. Bun! Super! Vă supun atenţiei următoarea situaţie absolut ipotetică. Unul dintre dumneavoastră, aflat în timpul liber, este agresat fizic cu violenţă deosebită de către 2-3 tineri necunoscuţi, consumatori dependenţi de heroină. În urma agresiunii parlamentarul este şi tâlhărit, fiindu-i sustrasă o sumă importantă de bani. Nu există martori, iar colegul dumneavoastră nu poate să ofere date despre agresori.

Există însă înregistrări video ale agresiunii, realizate de camerele de supraveghere ale unui supermarket, în care se pot observa semnalmentele agresorilor. În baza acestor imagini tâlharii sunt identificaţi şi capturaţi de poliţie. Ce facem în situaţia respectivă? Autorii sunt prinşi dar singura probă existentă tocmai aţi înlăturat-o! Dăm drumul tâlharilor pentru a putea să nenorocească şi pe alţii? Rămâneţi cu bătaia şi paguba, dar mulţumit că prin modificările făcute aţi ajutat la <<reformarea justiţiei>>? Întreb pentru un prieten...”, scrie Traian berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Berbeceanu a condus Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia până în anul 2013, când o anchetă a procurorilor DIICOT a dus la înlăturarea sa din funcţie. Ulterior, comisarul şef a fost achitat, în procesul judecat pe fond, de toate acuzaţiile aduse de anchetatorii săi. Aceştia din urmă au fost condamnaţi de Justiţie, pentru fabricarea probelor false care au dus la incriminarea sa.

În 2007 a primit distincţia de poliţist al anului în România pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul cărţii lui Traian Berbeceanu a fost dezvăluit: „S-a născut din dorinţa ca adevărul să ajungă la domniile voastre”

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au arestat pentru sprijinirea unor grupări infracţionale, a dezvăluit motivele pentru care a început să scrie cartea „Radiografia unei mârşăvii judiciare", în care relatează despre episoadele dramatice prin care a trecut în ultimii ani.

Confesiunile lui Traian Berbeceanu din cele mai negre zile. A vorbit despre calvarul din arest: „Eram şocat. Voiau să mă umilească şi să mă chinuie”

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, a vorbit pentru prima dată, în detaliu, despre calvarul primelor zile petrecute în arest, la aproape patru ani de la ziua în care foştii săi anchetatori l-au pus sub acuzaţie pentru infracţiuni pe care instanţa de fond a stabilit că este nevinovat.

Surpriza lui Traian Berbeceanu, la un an de la achitarea sa în dosarul „fabricat”: „Radiografia unei mârşăvii judiciare"

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, a „împlinit” un an de la achitarea sa în procesul în care a fost acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale. Probele strânse de anchetatorii săi s-au dovedit „fabricate”, iar aceştia au fost condamnaţi. „Radiografia unei mârşăvii judiciare" este titlul unei viitoare cărţi despre care poliţistul anunţă, misterios, că va apărea „în curând”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite