Topul destinaţiilor turistice de 1 Mai. Castelul Corvinilor şi Sarmizegetusa Regia au bătut recordul la vizitatori

Topul destinaţiilor turistice de 1 Mai. Castelul Corvinilor şi Sarmizegetusa Regia au bătut recordul la vizitatori

Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 12.000 de oameni. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Castelul Corvinilor, Cetatea Devei şi Sarmizegetusa Regia au fost cele mai vizitate locuri istorice din Hunedoara în minivacanţa de 1 Mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aproape 13.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în minivacanţa de 1 Mai.

„În perioada 28 aprilie - 1 mai 2018, la Castelul Corvinilor au fost 12.902 vizitatori, totalul încasărilor ajungând la cifra de 252.974 lei. În luna aprilie a acestui an, Muzeul Castelul Corvinilor a înregistrat 33.143 de vizitatori, totalizând încasări de 522.426 lei. În aprilie 2017 au fost 27.320 de vizitatori, care au adus 483.427 lei”, a informat Primăria Hunedoara.

Aproape 5.000 de turişti au vizitat Sarmizegetusa Regia în ultimele zile. De 1 Mai, vizitatorii au avut intrarea liberă în aşezarea antică din Munţii Orăştiei.Sarmizegetusa Regia. FOTO: Remus Suciu

Aglomeraţie a fost şi la Cetatea Devei, unde 6.630 de oameni au urcat cu telecabina pentru a vizita monumentul istoric. Alţi turişti au preferat plimbarea pe jos pe Dealul Cetăţii.

„Peste 6.600 de turişti au vizitat Cetatea Deva în minivacanţa de 1 Mai, aproape cât totalul vizitatorilor înregistraţi în primele două luni ale anului. Fortăreaţa veche de opt secole a fost vedetă în intervalul 27 aprilie–1 mai 2018, când 6.630 de turişti au vizitat-o folosind telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. Majoritatea turiştilor (89%) au folosit telecabina pentru călătoria dus-întors şi doar 11% au preferat să urce ori să coboare Dealul Cetăţii pe jos (dintre care aproape jumătate au fost copii). Statistica include doar vizitatorii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii”, a informat Primăria Deva.

Şi Mănăstirea Prislop, locul unde se află ânmormântat duhovnicul Arsenie Boca, a primit în aceste zile mii de pelerini.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cozi imense la intrarea în Castelul Corvinilor. Cum s-a animat monumentul după invazia turiştilor

VIDEO Misterioasa cetate medievală din Ţara Haţegului. Fortul militar vechi de opt secole ignorat de autorităţi

VIDEO Lacul Cinciş, locul de poveste la care turiştii ajung pe un drum de groază. De ce nu a fost modernizată şoseaua

 


 

citeste totul despre: