Tomberoanele subterane vor înlocui containerele de gunoi în cartierele Devei

Tomberoanele subterane vor înlocui containerele de gunoi în cartierele Devei

Astfel vor arăta noile pubele, montate în Deva.

Serviciul de salubritate din municipiul Deva şi administraţia locală au demarat un proiect prin care containerele de gunoi din mai multe zone ale municipiului vor fi înlocuite cu tomberoane subterane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Localnicii din mai multe cartiere ale Devei vor putea folosi tomberoanele subterane, care vor înlocui actualele containere de gunoi, a informat Primăria Devei.

Decizia luată de administraţia locală şi de reprezentanţii serviciului de salubritate are un scop estetic, în primul rând, însă acest sistem de colectare este mai scump.

„Este un proiect pe care l-am gândit încă de anul trecut, împreună cu cei de la „Salubritate”. Pubelele subterane vor fi amplasate în opt sau zece locaţii, depinde de zonele pe care vrem să le acoperim. În măsura în care vom vedea că acestea vor fi apreciate de cetăţeni, investiţia va continua şi în anii viitori”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, citat de servuspress.ro.

Noile pubele vor avea un aspect modernm iar sub fiecare platformă vor fi amplasate patru containere mari. Tomberoanele subterane vor fi golite cu ajutorul unei maşini speciale de colectare, care va folosi un sistem hidraulic pentru ridicarea deşeurilor.


Vă recomandăm şi:

Proiectul deponeului ecologic care va înlocui gropile de gunoi a fost lansat. Investiţie de peste 250 de milioane de lei

Toate gropile de gunoi de la marginea oraşelor hunedorene vor fi închise până la sfârşitul anului viitor, iar deşeurile vor fi reciclate în deponeul ecologic ce va fi construit în apropiere de municipiile Deva şi Hunedoara, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

VIDEO Groapa de gunoi din Hunedoara arde de două zile. Pompierii au fost mobilizaţi pentru a limita dezastrul

Pompierii din Hunedoara au fost mobilizaţi încă din după-amiaza de sâmbătă în zona haldei de gunoi de la marginea Hunedoarei, unde incendiul nu a putut fi lichidat definitiv.

VIDEO Pârâul care trece prin curtea Castelului Corvinilor e sufocat de gunoaie

Pârâul Zlaşti, care trece la poalele Castelului Corvinilor, a devenit o groapă de gunoi localnicii satelor din împrejurimile Hunedoarei şi pentru amatorii de grătare. În ciuda acţiunilor de ecologizare care au avut loc în fiecare an, păstrarea curăţeniei apei a rămas o misiune imposibilă.

Zona cimitirului din Valea Seacă a devenit rampă de gunoi pentru localnici

Zona cimitirului din Valea Seacă din municipiul Hunedoara a devenit un adevărat focar de infecţie, din cauza mormanelor de gunoi depozitate la marginea acestuia de localnici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările