Tinerele silite să facă sex 19 ore pe zi, pentru o grupare de proxeneţi. Ce sume fabuloase le-au adus interlopilor

Tinerele silite să facă sex 19 ore pe zi, pentru o grupare de proxeneţi. Ce sume fabuloase le-au adus interlopilor

FOTO: ARHIVĂ.

Cinci interlopi au strâns sume impresionante de pe urma tinerelor care practicau prostituţia în apartamentele puse la dispoziţie şi le ofereau acestora cea mai mare parte a încasărilor.

Curtea de Apel Alba Iulia va pronunţa sentinţa definitivă într-un dosar penal în care cinci hunedoreni, cu vârste între 30 şi 38 de ani, au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara, pentru constituirea unui grup infracţional organizat ocupat cu practicarea proxenetismului.

În procesul judecat pe fond, la tribunal, Domiţian Gheorghe Săran, Petru Costel Pienar, Florin Marius Borşoş, Daniel Lazăr şi Viorel Claudiu Dull au primit pedepse între 2 ani şi 4 luni de închisoare şi 4 ani şi 10 luni de închisoare, cea mai grea fiind acordată lui Domiţian Săran (30 de ani). Magistraţii au mai dispus confiscarea a peste 550.000 de lei de la aceştia.

Anchetatorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au stabilit că în perioada 2016 până în mai 2017, cei cinci au închiriat mai multe apartamente în judeţele Hunedoara (şase în Deva), Alba, Vâlcea şi Caraş-Severin, care au fost puse la dispoziţia a cel puţin opt tinere care practicau prostituţia, veniturile fiind împărţite de membrii grupării.

Prostituatele racolate proveneau din familii sărace, unele din cartierul Colonie din Petroşani. Unele erau şantajate emoţional sau ameninţate pentru a practica prostituţia, interlopii susţinând că se vor căsători cu ele, dacă vor reuşi să strângă suficienţi bani, deşi aveau familii sau iubite:

„Aceste persoane s-au îndrăgostit de proxeneţi, care au uzat de autoritatea emoţională pe care o deţineau şi o exercitau permanent, pentru a le înlesni practicarea prostituţiei”, se arată în dosar.

Clienţi atraşi la „matrimoniale/escorte”
Clienţii erau atraşi cel mai adesea prin anunţuri la mica publicitate. Tinerele practicau prostituţia sub supravegherea interlopilor, în locuinţe pe care aceştia le închiriau pe numele prostituatelor. „Apartamentele erau schimbate de cele mai multe ori şi în funcţie de veniturile pe care martorele le obţineau (respectiv, dacă o perioadă erau mai puţini clienţi, acestea erau mutate într-o altă localitate), dar şi pentru a nu le fi identificată activitatea infracţională”, se arată în dosar. „Au făcut doar 500 lei… îi sărăcie… pleacă dincolo şi revin în 5 zile – o săptămână”, era îndrumarea unui interlop.

Unora dintre prostituate le erau luaţi în totalitate banii obţinuţi, în timp ce alte tinere îşi puteau negocia încasările.

„Pentru una dintre tinere era o sumă fixă de 500 lei / zi, aceasta achitând chiria apartamentului, dar şi cheltuielile ocazionate de promovarea anunţurilor cu oferte sexuale. O alta dădea în totalitate câştigurile realizate inculpaţilor”, se arată în dosar.

Discuţiileîntre membrii grupului infracţional, cu referire la prostituate, erau codate. Apartamentele în care se practica prostituţia erau denumite „sală de forţă” sau „seră”, femeile care se prostituau erau numite „antrenori” sau „muncitori” şi li se atribuiau nume de bărbaţi.

Averile strânse de proxeneţi
O tânără a declarat că în perioada august 2016 - aprilie 2017, de pe urma ei, Lazăr Daniel a obţinut 375.000 lei, cei mai mulţi, peste 51.000 de lei, în ianuarie 2017. O altă tânără a declarat că Săran i-a indicat sumele de bani pe care să le pretindă de la clienţi (100 lei finalizarea şi 200 lei ora) şi serviciile pe care urmează să le presteze. Interlopul venea în fiecare seară să îi ia banii realizaţi.

„Tot din declaraţia martorei rezultă că în situaţia în care câştiga 2.500 de lei, 2.000 de lei erau luaţi de Săran, iar 500 de lei îi rămâneau ei, iar dacă realiza 1.000 de lei/zi, 800 de lei erau luaţi de inculpat, restul rămânându-i martorei. Inculpatul Săran plătea chiria apartamentului şi costurile necesare publicării anunţurilor pe site-urile de profil”, se arată în dosar.

Programul de lucru – 19 ore pe zi
O altă tânără era certată atunci când realiza din practicarea relaţiilor sexuale contracost sub 2.000 de lei/zi. „Programul de lucru stabilit de inculpaţi era de la 7, 8 dimineaţa până la ora 2 în ziua următoare, tariful fiind de 200 lei/oră şi 100 lei finalizarea. O tânără avea minim 8 clienţi /zi, dar nu poate aprecia câţi bani a realizat pentru că nu îi număra, nu are studii şi toţi banii îi erau luaţi în totalitate de inculpaţi”, se arată în dosar.

„Într-un interval de aproximativ şase luni inculpaţii au încasat în mod nejustificat din activitatea ilicită de proxenetism de la două tinere suma totală de 168.000 lei. Din declaraţia uneia dintre martore rezultă faptul că ea dădea zilnic inculpaţilor suma de 500 lei, ea fiind singura care avea o cotă fixă”, se arată în rechizitoriu.

Un localnic de 81 de ani din Deva a declarat că le atrăgea atenţia adesea clienţilor care urcau într-un apartament închiriat că îi aprostrofa, spunându-le că „ştiu unde merg şi arătându-mă nemulţumit de traficul intens pe care aceştia îl făceau pe scara mea…”. „În aceste condiţii a fost abordat de doi bărbaţi, mai solizi care i-au întins câteva bancnote spunându-i să nu se mai lege de prostituate şi de cei care vin la ele”, se arată în dosar. Vecinul nu s-a lăsat intimidat, iar în final, proxeneţii au fost nevoiţi să îşi mute

„Inculpaţii au uzat de dreptul la tăcere iar la ultimul cuvânt au negat acuzaţiile şi au declarat că nu au comis acte de înlesnire a prostituţiei şi nu au realizat venituri din înlesnirea prostituţiei”, se arată în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Reţea de prostituţie în apartamente de bloc condusă de patru hunedoreni. Opt tinere au fost identificate

Drama prostituatei Mariana, „vânată” de un recidivist. Femeia gravidă în luna a noua şi fiica ei de 16 ani au fost violate de mai multe ori pe centura oraşului

Oraşul desfrâurilor din anii 1940, scăpat de sub control: „Muncitoarele fabricii de mătase se dedau la adevărate orgii”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările