Termocentrala Mintia, oprită. Mii de locuinţe din Deva au rămas fără căldură şi apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala Mintia. ADEVĂRUL.
Termocentrala Mintia. ADEVĂRUL.

Termocentrala Mintia a fost oprită. Mii de locuinţe din Deva au rămas fără căldură şi apă caldă, pentru a patra oară în ultimele şase luni.

Peste 4.000 de apartamente din Deva, dar şi clădiri publice, au rămas fără căldură şi apă caldă. Vineri dimineaţă, termocentrala Mintia a fost oprită.

Elevii din Deva, trimişi acasă dacă şcolile nu primesc căldură de la Termocentrala Mintia

Protest în Valea Jiului. Minerii au rămas în subteran, iar familiile lor s-au strâns în faţa minei Lupeni

Revoltă în subteran. Minerii din Lupeni au oprit lucrul din cauza întârzierilor salariale

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a transmis, vineri, un comunicat de presă în care a precizat că „din cauza disfuncţionalităţilor apărute în aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia, în cursul zilei de vineri 19 februarie 2021, s-a oprit furnizarea agentului termic primar, implicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva. Activitatea Termocentralei Mintia va fi reluată în momentul reînceperii activităţii de extracţie a cărbunelui în Valea Jiului”.

Potrivit liderului de sindicat Cristian Iştoc, de la Mintia, de vineri dimineaţă, în jurul orei 1, termocentrala nu mai furnizează agent termic şi energie electrică reţelei de termoficare. Este pentru a patra oară în ultimele şase luni când termocentrala din vecinătatea Devei este oprită, neavând stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona

Aproape o sută de angajaţi ai termocentralei au protestat, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că se întârzie, cu zece zile, plata salariilor în cadrul CEH. Termocentrala face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajaţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretele „perlelor“ industriei româneşti din anii interbelici. Cum au ajuns marile uzine pe mâna sovieticilor

VIDEO Ce s-a ales de baza militară din care au fost lansate rachete în decembrie 1989. Amintirile locului interzis în anii Războiului Rece

Termocentrala Mintia, oprită din lipsa cărbunelui. Mii de locuinţe din Deva vor rămâne fără căldură

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite