Tânărul surprins aproape dezbrăcat în munţii Parâng, în plină iarnă: „M-am antrenat timp de doi ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tineri surprinşi în echipament sumar în masivul Parâng Sursa Salvamont Hunedoara / Titus Inklovits în Parâng. Sursa: Facebook
Tineri surprinşi în echipament sumar în masivul Parâng Sursa Salvamont Hunedoara / Titus Inklovits în Parâng. Sursa: Facebook

Titus Inklovits, unul dintre tinerii care în urmă cu o săptămână au urcat pe traseele montane din Masivul Parâng aproape dezbrăcaţi, susţine că gestul său a fost interpretat greşit ca fiind iresponsabil.

Titus Inklovits, unul dintre cei trei tineri surprinşi în urmă cu o săptămână în timp ce urcau pe traseele din Masivul Parâng, echipaţi sumar (la bustul gol), a explicat de ce a ales să facă acest lucru.

Tupeu iresponsabil: trei tineri au plecat să cucerească Masivul Parâng pe viscol, aproape dezbrăcaţi

Staţiunile din munţii Hunedoarei lăsate la mila naturii. Oferta sezonului: şosea transformată în pârtie de schi VIDEO

Noua şosea din masivul Parâng, închisă circulaţiei pe timp de iarnă, la două luni de la inaugurare

„Nu este vorba de un ”tupeu iresponsabil”, ci este o activitate pentru care m-am antrenat timp de doi ani, prin exerciţii calistenice, duşuri reci cu evoluţie treptată, ture de iarnă pe bicicletă, chiar şi în pantaloni scurţi şi tricou. Apoi am început să fac în acelaşi spirit şi trasee montane, având experientă totală acumulată în munţi de aproximativ 17 ani (ex: Făgăraş, Retezat, Cernei, Mehedinţi şi mulţi alţii)”, a transmis tânărul din Arad, într-un drept la replică, la articolul „Tupeu iresponsabil: trei tineri au plecat să cucerească Masivul Parâng pe viscol, aproape dezbrăcaţi”.

Arădeanul susţine că atât el, cât şi ceilalţi participanţi la expediţie au avut echipament adecvat, în rucsacuri (mai multe straturi de haine, echipament de munte, parazăpezi).

„Noi ne-am asigurat să îndeplinim toate condiţiile necesare pentru acea activitate: am avut antrenament, echipament corespunzător (la care am renunţat pentru o scurtă perioadă, după cum se vede în poze), am mâncat, ne-am odihnit. Nu recomand nimănui care nu este destul de pregătit să facă ceea ce fac eu, dar este esenţial ca oamenii să fie conştienţi de faptul că trupul uman este o minune biologică capabilă să se adapteze la stres exterior, atât fizic, cât şi psihic. Perseverenţa poate dezvolta, în timp, rezilienţă”, a mai precizat Titus Inklovits.

Cei trei tineri i-au surprins pe salvamontiştii din Parâng când în urmă cu o săptămână au apărut la punctul Salvamont echipaţi sumar, deşi în zona alpină a masivului viscolea. Au fost sfătuiţi să îşi mai ia o haină pe ei, ţinând cont că în zona alpină viscoleşte.

„Cât timp situaţia e sub control, muntele înseamnă libertate, apoi ne bazăm pe responsabilitate”, a fost mesajul publicat de Dispeceratul Salvamont România, alături de imaginile cu cei trei turişti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum s-a lucrat în anii '70-'80 la tunelurile uriaşe din Retezat: „Zeci de kilometri de galerii dăltuiţi în granitul munţilor“

Secretele tunelurilor de zeci de kilometri construite sub Retezat, pentru barajul Gura Apelor VIDEO

VIDEO Marea transformare a Lacului Gura Apelor. Ce secrete ascundea mega-proiectul din anii '70 care a schimbat soarta Parcului Naţional Retezat

FOTO Secretele lacurilor glaciare din Retezat. Unde se află „minunile albastre“ din inima munţilor

VIDEO Priveliştile superbe din Masivul Retezat care arată de ce românii îi spun „târâmul fermecat cu ochi albaştri”

Femeie dispărută în Munţii Parâng. S-a retras la o colibă şi creştea animale, dar a pierdut legătura cu rudele

Noua şosea din munţii Parâng stârneşte controverse. Demolare la o săptămână de la inaugurare FOTO

Turişti căutaţi în Retezatul Mic. Noaptea  şi vremea de iarnă i-au prins pe creste

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite