Tăieri ilegale de pădure: mai multe persoane sunt cercetate penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă.
FOTO: Arhivă.

Mai multe persoane din judeţul Hunedoara au fost puse sub învinuire pentru infracţiuni silvice, în urma unor controale efectuate de poliţişti.

Garda forestieră şi Poliţia au efectuat mai multe controale în satele din Hunedoara, pentru depistarea celor care au tăiat ilegal arbori.

Angajaţii unei firme au fost puşi sub urmărire penală după ce au tăiat fără drept şi au furat 15 arbori din specia fag, de diferite dimensiuni, fără a fi marcaţi, din suprafaţa de fond forestier a Statului Român, pe raza comunei Boşorod.

„În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori şi furt de arbori”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Un pădurar din Romos a fost, de asemenea, pus sub urmărire penală, fiind acuzat că a permis hoţilro să taie peste 20 de arbori din pădurea Primăriei Romos.


Vă recomandăm şi:

Blestemul „muntelui sfânt” al dacilor: peste 300.000 de puieţi au fost plantaţi pentru refacerea pădurii dispărute

Ocolul Silvic a oferit explicaţii pentru exploatările forestiere vaste de pe Vârful Godeanu, locul despre care unii istorici susţin că a fost „muntele sfânt al dacilor” din vecinătatea Sarmizegetusei Regia. Şeful Ocolului Silvic susţine că în ultimii ani au fost plantaţi peste 300.000 de puieţi pentru ca muntele să fie reîmpădurit.

Blestemul „muntelui sfânt“ al dacilor: pădurile s-au tăiat cu lăcomie, iar defrişările se văd din satelit

Două catastrofe au lovit succesiv muntele Godeanu, la poalele căruia a fost ridicată capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. În urma unei catastrofe naturale şi a unui incendiu violent de pădure, au avut loc defrişări masive care au pustiit pădurea din jurul muntelui despre care se spune că ar fi fost „locul sfânt al dacilor”.

Mesajul dur din Sarmizegetusa Regia: „Este partea mai puţin frumoasă a iernii, când natura se răzbună şi îşi face de cap”

Iarna grea a coborât peste Sarmizegetusa Regia, iar din cauza ninsorilor abundente, ultimii kilometri ai drumului spre Sarmizegetusa Regia au devenit aproape inaccesibili. Administratorul sitului UNESCO, Vladimir Brilinsky, a transmis un mesaj dur turiştilor care s-au aventurat cu maşinile pe drumul spre cetatea dacică, deşi li s-a recomandat să nu o facă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite