Sute de mineri s-au înscris pe lista disponibilizărilor colective de la CEH. Vor primi plăţi compensatorii

Sute de mineri s-au înscris pe lista disponibilizărilor colective de la CEH. Vor primi plăţi compensatorii

FOTO: ARHIVĂ.

Peste 500 de angajaţi de la minele Lupeni şi Lonea din Valea Jiului au intrat în preaviz, urmând să fie disponibilizaţi prin programul de concedieri colective aplicat la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 500 de salariaţi de la exploatările miniere Lupeni şi Lonea, din Valea Jiului s-au înscris pe listele de disponibilizări, din programul de concedieri colective al Complexului Energetic Hunedoara.

„Sunt circa 530 de angajaţi. Primii care vor pleca sunt cei care îndeplinesc condiţiile de pensie, după care cei care îndeplinesc condiţiile de pensie specială, respectiv 45 de ani vârstă şi 20 de ani vechime în subteran. Următorii sunt cei cărora li se restructurează posturile. Organizarea şi reorganizarea sucursalelor respective se face de către directorii sucursalelor şi, ca atare, se vor restructura anumite posturi. Cei care deţin acele posturi, pot să plece cu Ordonanţa 3, cu veniturile în completare. Ceilalţi vor rămâne în continuare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al CEH.

Minerii vor beneficia de plăţi compensatorii, iar cei care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare vor primi şi venituri de completare, timp de doi ani.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Capodopera istorică şi tehnică devastată de hoţi. Au furat sute de kilograme de cupru din maşinăria care a funcţionat neîntrerupt timp de şapte decenii

FOTO Soarta tristă a Minei Petrila, închisă de un an. Ce s-a întâmplat cu ultimul vagonet de cărbune, pe care ortacii l-au scos din pământ, în lacrimi

Lacrimile ortacilor la închiderea Minei Petrila: „Am adăugat încă o tragedie şirului de drame din minerit“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările