Sute de elevi ajutaţi de Episcopia Devei şi Hunedoarei la început de an şcolar: au primit ghiozdane şi burse de studiu

Sute de elevi ajutaţi de Episcopia Devei şi Hunedoarei la început de an şcolar: au primit ghiozdane şi burse de studiu

FOTO: Episcopia Devei şi Hunedoarei.

300 de elevi hunedoreni proveniţi din familii defavorizate au primit, la început de an şcolar, ghiozdane şi rechizite din partea Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Deva au oferit 300 de ghiozdane şi peste 500 de kituri şcolare elevilor proveniţi din familii defavorizate, care au avut nevoie să fie sprijiniţi la început de an şcolar.

De asemenea, peste 120 de copii au devenit beneficiari ai unei mese calde la prânz în cadrul proiectului „Masa Bucuriei”, derulat de Episcopie. În acest an şcolar, Episcopia Devei şi Hunedoara va acorda 20 de burse de studiu (10 burse pentru elevii de gimnaziu şi alte 10 burse pentru elevii de liceu) în cuantum de 200 de lei lunar, elevilor cu media peste 9 şi care provin din familii cu venituri mici.

„Şcoala constituie fundamentul şi premisa esenţială în dezvoltarea unei societăţi civilizate, în care valorile autentice ale culturii şi identităţii naţionale şi principiile de conduită morală sunt infuzate celor care participă la procesul educaţional în mod continuu, conform programei de învăţământ. Parteneriatul dintre Şcoală şi Biserică nu este decât o reiterare a ceea ce Biserica a constituit de-a lungul veacurilor, o oază de cultură şi de formare a marilor şcoli care, alături e familie, au constituit temelia dezvoltării culturii româneşti”, a informat Episcopia Devei şi Hunedoarei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani lângă el. Cutremurătoarea poveste a Zamfirei, tânăra pe care duhovnicul nu a lăsat-o să se omoare

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Zece învăţături ale părintelui Arsenie Boca despre ispită: "Avem sămânţa ei în noi din cauza poftei trupeşti în care am fost zămisliţi"

Zece profeţii ale părintelui Arsenie Boca: moartea Ceauşeştilor, vărsarea de sânge de la Revoluţie, cutremure şi năpaste


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: