Suspiciuni de rabie: trei vulpi moarte au pus în alertă autorităţile din Hunedoara

Suspiciuni de rabie: trei vulpi moarte au pus în alertă autorităţile din Hunedoara

DSV Hunedoara verifică dacă vulpile au fost infestate cu virusul rabic. FOTO: Daniel Guţă. Arhivă

Trei vulpi moarte au pus în alertă autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Hunedoara. Există suspiciuni de rabie, susţin reprezentanţii DSV Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara a informat că au fost descoperite trei vulpi moarte, pentru care există suspiciunea că au avut rabie.

Două dintre animale au fost găsite moarte în satele Ruda Brad şi Turdaş, iar cel de-al treilea animal a fost împuşcat de localnici, în apropierea unei gospodării din Gurasada.

Pentru confirmarea bolii au fost trimise probe la Bucureşti. Noi suntem obişnuiţi să controlăm astfel de focare, iar în ultimii ani numărul infestărilor a scăzut”, a spus Leontin Laslău, purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara.

Rabia sau turbarea este o boală infecţioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, care se găseşte în saliva animalelor infectate.

Transmiterea este de obicei prin muşcătură. Rabia este o maladie incurabilă, care se caracterizează prin leziuni ale sistemului nervos central, urmate de paralizie şi moarte. Variantele transmise de câine sunt în general considerate mai virulente decât cele transmise de vulpi şi lilieci.

În prezent, această maladie a dispărut în câteva ţări dezvoltate, dar continuă să reprezinte o problemă majoră de sănătate publică în restul lumii, anual murind din cauza infecţiei 55 000 de oameni.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Patru rechini sunt vedetele unei expoziţii organizate în premieră în Deva

Prima expoziţie de rechini organizată în Deva va putea fi vizitată, timp de o săptămână. Hunedorenii sunt invitaţi să admire animalele într-un acvariu gigant, adus în parcarea unui hotel.

Pădurea Slivuţ unde au murit cinci zimbri a ajuns "arie protejată de turişti". Boala limbii albastre a închis rezervaţia

Accesul în cea mai veche rezervaţie de zimbri înfiinţată în România, la Haţeg, a fost interzis publicului, după ce cinci dintre cele 13 animale îngrijite aici au murit. Aria protejată se află în carantină, aici fiind confirmat un focar de bluetongue (boala limbii albastre).

Povestea „căţelăriei” de la marginea Devei: peste 600 de maidanezi trăiesc în lagărul câinilor fără stăpân

De mai bine de cinci ani, un teren cedat de administraţia locală a Devei unei asociaţii a iubitorilor de animale a fost transformat într-un adevărat lagăr pentru maidanezii strânşi de pe străzi. Numărul animalelor care ocupă ţarcurile de la marginea Devei, în zona Sântuhalm, depăşeşte 600. În ultimii ani a crescut continuu şi o dată cu el şi nesiguranţa oamenilor care trec prin zonă.

Cum îşi răsfaţă o milionară câinele: patroana FC Hunedoara şi-a fotografiat patrupedul înconjurat de bancnote

Omul de afaceri Alina State (33 de ani), care finanţează echipa de fotbal FC Hunedoara, şi-a manifestat pasiunea pentru animale într-un mod neobişnuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările