Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

FOTO: ARHIVĂ

Suspiciune de coronavirus la o femeie în vârstă de 56 de ani din Deva. Pacienta  a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Membrii familiei au declarat pentru adevarul.ro că femeia este doar răcită, nefiind depistată cu virusul ucigaş.

„Pacienta suspectă de infecţie cu COVID 19 care s-a prezentat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva a fost transportată în condiţii speciale la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Timişoara. În urma examenului medical pacienta nu se încadrează în definiţia de caz de infecţie cu coronavirus. Recomandăm persoanelor care se întorc din zone endemice şi prezintă simptome ale gripei să apeleze numărul de urgenţe 112 pentru ca pacientul să fie preluat de echipaje pregătite în acest sens şi pentru ca personalul medical să fie pregătit pentru preluare.  În acelaşi timp, facem precizarea că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva este pregătit să preia cazurile de gripă, la nivelul unităţii fiind asigurate atât testele necesare, cât şi echipamentul special pentru personalul medical care intră în contact cu pacienţii”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Şi Prefectura Hunedoara a revenit cu un comunicat cu privire la situaţia pacientei:

„Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu COVID 19 pentru pacienta de 56 de ani, transportată în această dimineaţă de la S.J.U. Deva. În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de ”infecţie cu coronavirus”. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee. Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală”, au informat reprezentanţii Prefecturii Hunedoara.

Potrivit News.ro, doctorul Cristian Oancea, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, spune că sub nicio formă femeia nu a fost infectată cu coronavirus, ea fiind testată pentru o gripă de sezon.

„Nu, sub nicio formă (nu a fost infectată cu coronavirus - n.r.). Femeia în acest moment are uşoară stare de febrilitate. Nu are tulburări respiratorii, i-am recoltat pentru gripă, aşteptăm răspunsul, dar nu este vorba despre suspiciune de coronavirus. Nu prezintă simptomele necesare testării şi inclusiv dânsa vine din Thailanda, dintr-o zonă care nu  există suspiciune şi nu a fost tangentă cu coronavirus. Nu putem acum să inducem în populaţie panică, tot ce înseamnă febră sau tulburări respiratorii să fie suspiciune de coronavirus. Lucrurile acestea nu se fac”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Directorul medical mai spune că femeia nu este izolată în salonul special amenajat la unitatea medicală, pentru pacienţii cu coronavirus.

„Nu este izolată, o testăm doar de gripă şi îi monitorizăm funcţiile vitale şi acest caz se putea rezolva simplu şi în Deva sau în Hunedoara. Femeia are uşoare febrilităţi şi nu are tulburări respiratorii. Este izolată pentru suspect de gripă, nu este izolată cu măsuri speciale de coronavirus”, a mai spus Oancea.

Ştirea iniţială:

O femeie în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu COVID 19, a fost transportată astăzi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a informat Prefectura Hunedoara.

„Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale. După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş”, a informat Prefectura Hunedoara.

Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara, urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva.

Un alt pacient cu suspiciune de infecţie cu coronavirus a fost internat la Satu Mare.


Mai puteţi citi şi:

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669. / 356 de cazuri de îmbolnăvire la bordul Diamond Princess, pe care se află şi români

Primul deces cauzat de coronavirus în Europa. Cine este victima

Un înalt oficial chinez a recunoscut gravitatea epidemiei de coronavirus şi a acuzat exagerarea celorlalte ţări

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: