Suma uriaşă anunţată pentru renovarea Casei de cultură din municipiu. Vechiul teatru a rămas închis de peste trei ani

Suma uriaşă anunţată pentru renovarea Casei de cultură din municipiu. Vechiul teatru a rămas închis de peste trei ani

Casa de cultură din Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Autorităţile susţin că este nevoie de o sumă impresionantă pentru restaurarea Casei de Cultură din Hunedoara, închisă publicului din 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean Hunedoara a estimat la peste nouă milioane de lei valoarea lucrărilor de restaurare a Casei de cultură din municipiul Hunedoara. Fondurile vor fi asigurate din bugetul instituţiei şi din cel al municipiului Hunedoara, în urma unei asocieri.

„Valoarea pentru realizarea obiectivului de investiţie este estimată la 9.321.841,2 lei TVA inclus, din care C+M are o valoare estimată de 6.696.320,4 lei TVA inclus”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara. Potrivit reprezentanţilor CJ, lucrările de modernizare vor avea drept scop asigurarea unor condiţii moderne de desfăşurare a activitaţilor culturale şi de divertisment, îndeplinirea condiţiilor de Securitate la Incendii.

Proiectul prevede realizarea instalaţiior de mecanica scenei şi sonorizare, înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, înlocuirea uşilor interioare şi exterioare, modernizarea birourilor şi a grupurilor sanitare, revizuirea instalaţiilor electrice de iluminat şi dotarea cu corpuri de iluminat, asigurarea unui climat adecvat de încălzire şi ventilaţie, reabilitarea finisajelor interioare şi exterioare, prevederea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălii de la parter, dispozitive desfumare, montarea unor scaune tip fotolii pentru sala de la etaj specifice sălilor de spectacole, ţinandu-se cont la proiectare de investiţiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.

Investiţia se află însă doar în faza de realizare a expertizei tehnice, a auditului audit energetic, a avizelor necesare şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii.

Casa de Cultură din centrul municipiului Hunedoara a fost construită în anii 1950, şi dată în folosinţă în 1956, având o sală cu peste 700 de locuri. A fost decenii la rând principalul loc al evenimentelor culturale, însă în prezent este închisă publicului. Din 2015, aici nu au mai avut loc spectacole, fiind nevoie de investiţii în achiziţionarea unor instalaţii de apă şi restaurarea interiorului ei.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Centrul municipiului îşi schimbă înfăţişarea. Cum arată primele suprafeţe de pavaj turnate pe noua pietonală

A treia arteziană a noului centru pietonal din municipiu intră în şantier. Se închide circulaţia în faţa Casei de cultură

Investiţie de peste două milioane de euro în Centrul civic. Începe construcţia fântânilor arteziene şi a zonei pietonale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: