Sezon de schi deschis într-o staţiune din România. Ce reguli stricte sunt impuse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pârtia Platoul Soarelui - Straja / Facebook.
FOTO: Pârtia Platoul Soarelui - Straja / Facebook.

Sezonul de schi s-a deschis în staţiunea Straja (Lupeni) din Valea Jiului. Accesul în zona de agrement este permis turiştilor cu respectarea unor reguli stricte.

Aflată la 10 kilometri de municipiul Lupeni, din Valea Jiului, staţiunea Straja din Masivul Vâlcan a dat startul sezonului turistic. Sezonul de schi a fost deschis, oficial, sâmbătă, 28 noiembrie, iar de dimineaţă instalaţiile de schi au putut fi folosite gratuit. 

Însă masca de protecţie este obligatorie, amintesc administratorii staţiunii, într-un mesaj publicat pe Facebook.

  „Deschidem oficial sezonul de schi sâmbătă, 28 noiembrie 2020. Program de funcţionare: 09:00 - 17:00, nocturna funcţionează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înţelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile din Platoul Soarelui vor avea 3 coloane separate şi distanţate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiştii vor fi obligaţi să păstreze distanţa de 2 metri faţă de persoana din faţa lor. Masca de protecţie este obligatorie şi în spaţiile deschise. Să ne vedem sănătoşi pe pârtie!”, au informat reprezentanţii zonei de agrement.

Staţiunea Straja, imagini de arhivă.

De 1 Decembrie, telegondola din Straja va funcţiona gratuit, a informat Primăria Lupeni. Vor trebui respectate normele sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, astfel că în cabina telegondolei vor urca maxim 3 persoane şi toate instalaţiile pe cablu vor fi dezinfectate după fiecare uitilzare.
 

  Povestea staţiunii

 

Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan se numără printre cele mai importante atracţii turistice din vestul ţării. 

A fost înfiinţată la o altitudine de 1.445 de metri, pe munte, iar la poalele ei se află municipiul Lupeni, de care este conectată printr-o şosea de 10 kilometri şi printr-o telegondolă. În Straja au fost amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă. Pârtiile însumează aproximativ 26 kilometri. Una dintre ele, care coboară până la poalele muntelui, are opt kilometri. 

Straja este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, însă este şi un loc istoric şi o destinaţie pentru pelerini. În masivul Straja, unul din locurile de hotar aleTransilvaniei din 1916, în Primul Război Mondial s-au dat lupte grele pentru apărarea ţării şi au murit peste 1.500 de ostaşi români. În memoria lor au fost ridicate, pe munte, schitul Sfinţilor Constantin şi Elena şi Crucea Eroilor.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Muntele vrăjit în imagini de poveste. Cele mai frumoase peisaje din Masivul Retezat înainte de sosirea iernii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite