Spovedania profului de mate pentru care o elevă de 16 ani s-a sinucis din dragoste. Lucruri secrete din iubirea interzisă care a zdruncinat întreaga Românie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Cioară, profesorul de matematică din Brad acuzat că a avut o relaţie de dragoste cu o elevă de 16 ani, care apoi s-ar fi sinucis din cauza lui, trece prin momente cumplite. Dascălul şi-a pierdut postul de profesor şi se chinuie de ani buni să depăşească momentul tragediei de care a fost făcut responsabil, pe nedrept, susţine el.

De cinci ani şi jumătate, viaţa profesorului de matematică Alin Cioară (42 de ani) din Brad, judeţul Hunedoara, a fost presărată cu o suită de nenorociri. Toate necazurile i s-au tras, ca un blestem, de la moartea elevei sale, Lorena Hurdea, cu care ar fi avut o relaţie de dragoste.

Alin Cioară a fost acuzat, în ianuarie 2010, că ar fi provocat sinuciderea adolescentei de 16 ani, îndrăgostită nebuneşte de el. De atunci, spun foştii săi colegi, un an nu a mai dat pe la şcoală, s-a afundat în patima alcoolului, a suferit mai multe depresii şi în cele din urmă şi-a dat demisia de la catedră. În prezent, Alin Cioară îşi caută un alt loc de muncă, însă în acelaşi timp suferă de pe urma tragediei care i-a schimbat viaţa. Este chinuit cel mai mult, povesteşte hunedoreanul, de acuzaţiile care i-au fost aduse în şcoală, că ar fi fost cel din cauza căruia eleva s-a spânzurat într-o pădure de la marginea municipiului Brad.

„De la moartea Lorenei, am fost hărţuit continuu, atât de cei din conducerea Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad, cât şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. A fost o anchetă internă la şcoală, în urma căreia s-a stabilit, pe baza declaraţiilor elevilor şi profesorilor mei, despre mine şi Lorena, şi pe baza unor denunţuri sub anonimat, ca eu să fiu sancţionat cu interzicerea dreptului de a avansa în grad didactic şi de a fi diriginte. Apoi şicanele din partea conducerii liceului au continuat, iar în final am fost nevoit să demisionez”, povesteşte dascălul, pentru adevarul.ro.

image

Alin Cioară şi-a pierdut locul de muncă de la începutul anului, iar în locul său a fost adus un alt dascăl. Spune că în ultimii cinci ani a depus numeroase cereri atât la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cât şi la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad, pentru a vedea dosarul şcolar în care a fost denunţat, printre altele, că ar fi avut o relaţie de dragoste cu eleva.

„Abia recent am primit un răspuns, de la Inspectorat, în care mi se transmite că dosarul sinuciderii elevei a fost transmis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara”, a afirmat Alin Cioară. Din 2010, procurorii l-au scos de sub urmărire penală pe dascălul anchetat la acea vreme pentru înlesnirea sinuciderii fetei.

Susţine că era însărcinată
Profesorul de matematică susţine că, într-adevăr, a avut o relaţie cu eleva, dar una platonică. După moartea fetei, povesteşte dascălul, a făcut o muncă de detectiv, în urma căreia a aflat detalii care l-au şocat.

„Fata era însărcinată în luna a doua. Nu ştiu cu cine, pot doar bănui, eu însă nu am întreţinut vreodată relaţii sexuale cu ea. O sunam, uneori, mai mult când eram băut, şi vorbeam despre problemele mele şi ale ei. Ea avea o situaţie familială dificilă, mi se plângea de acest lucru. Eu încercam să o ajut. I-am adus acasă un pom de Crăciun, i-am luat cizme, dar nimic mai mult. Alteori, Lorena scotea diverse documente de pe Internet, spunând că mă ajută astfel să renunţ la alcool. În cele din urmă, în ziua dinaintea sinuciderii Lorenei, i-am spus să mă lase în pace definitiv”, îşi aminteşte Alin Cioară.

Dascălul crede însă că fata ar fi fost adusă în apropierea pădurii în care s-a sinucis, la marginea municipiului Brad, de un alt bărbat, posibil chiar cel care ar fi lăsat-o însăcinată. Părinţii elevei l-au acuzat pe profesor de tragedia provocată, spunând că în jurnalul intim al fetei, aceasta îşi povestise relaţia cu dascălul ei.

„Lorena a scris că, într-o seară el a invitat-o în oraş, apoi a adus-o în locuinţa unui taximetrist. Acolo, a spus fiica mea, ea a rămas doar în pantaloni, iar continuarea textului nu am mai înţeles-o. Doar că a ajuns acasă şi a vomitat”, afirma tatăl fetei, la scurt timp după sinuciderea ei.

Lorena lăsase şi un bilet de adio, în care apărea numele dascălului ei. „Alin vă va da toate explicaţiile. Pentru tine Alin am făcut-o”, scrisese eleva în bilet.
Lorena Hurdea, împreună cu un fost coleg de şcoală.

Directorul îl acuză pe Alin Cioară

Maria Ştefănie, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, a declarat că, într-adevăr, a primit mai multe sesizări de la profesorul Alin Cioară, privind dosarul şcolar al sinuciderii elevei acestuia. „Deocamdată nu putem da informaţii cu privire la cazul său, pentru că suntem foarte ocupaţi cu examenele naţionale”, a afirmat şefa IŞJ Hunedoara, pentru adevarul.ro.

Explicaţii pentru modul în care moartea elevei i-a adus numai necazuri dascălului ei de matematică a dat, în schimb, Ovidiu Suciu, fost coleg al lui Alin Cioară şi director al Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Brad. „Încă de la momentul cercetării sale disciplinare, după moartea elevei, eu am propus desfacerea contractului de muncă al profesorului Alin Cioară. Aceasta pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata care apoi s-a sinucis, potrivit unor mărturii ale apropiaţilor ei. Atunci când era băut, dascălul nu mai dădea pe la şcoală cu zilele. Suferea de alcoolism iremediabil, de depresii. Îşi lua concedii medicale, pentru a se trata, dar deja absenţele care s-au adunat erau prea mult. Totuşi, nu a venit băut la şcoală vreodată”, afirmă Ovidiu Suciu.

Lorena Hurdea, împreună cu foştii colegi.

Tragedie nedesluşită
Sinuciderea Lorenei Hurdea, eleva de 16 ani îndrăgostită de dascălul ei de matematică Alin Cioară, a fost cel mai mare scandal din ultimii ani petrecut într-un liceu din Hunedoara. În ianuarie 2010, trupul neînsufleţit al elevei a fost descoperit într-o pădure de la marginea municipiului Brad. Adolescenta s-a spânzurat, însă nu înainte de a lăsa un bilet de adio în care făcea referire la dascălul ei de matematică, Alin Cioară, scriind că pentru el a făcut-o. Înainte de tragedie, apropiaţii fetei bănuiau că între cei doi exista o relaţie specială, dincolo de limitele relaţiei elev – profesor.

Tragedia Lorenei a provocat revoltă în familia fetei, care imediat l-au acuzat pe dascălul de la Colegiul Avram Iancu din Brad că ar fi provocat indirect sinuciderea ei. „Am descoperit, răsfoindu-i jurnalul, că fata făcuse o adevărată obsesie pentru dascălul ei, cu care a ieşit împreună. Într-un alt loc, scria că acesta a adus-o în locuinţa unui taximetrist, iar ea a rămas doar în pantaloni", relata atunci Nicolae, tatăl fetei. Alin Cioară a recunoscut întâlnirea din garsonieră, dar a afirmat că nu ştia ce gânduri avea fata, care îi ceruse să o ajute la teme.

Eleva îl sunase pe profesor şi în seara dinaintea sinuciderii. În aceeaşi seară fusese agresată de tatăl ei, susţine Alin Cioară, indicând declaraţiile date la Poliţie. Părinţii Lorenei mai relatau despre jurnal personal al fetei, în care ea dădea de înţeles că este îndrăgostită de profesor, iar profesorul i-ar fi dat semne că nu era indiferent faţă de sentimentele ei. Dacă între cei doi a existat mai mult de o relaţie platonică, nu s-a stabilit, deşi eleva nu mai era virgină. Ancheta procurorilor l-a scos nevinovat pe Alin Cioară, în faţa acuzaţiilor că ar fi provocat indirect sinuciderea elevei sale. Părinţii sfăşiaţi de durere au continuat să îl considere vinovat.


Vă recomandăm şi:

Lorena, eleva care s-a sinucis din dragoste pentru dascălul de matematică

Cel mai mare scandal petrecut în ultimii ani într-o şcoală din judeţul Hunedoara a survenit unei tragedii. În 2010, Lorena Hurdea, o elevă de 16 ani, din Brad, s-a sinucis lăsând un bilet de adio care făcea referire la profesorul ei de matematică. Părinţii şi apropiaţii fetei relatau că adolescenta îl iubea pe dascăl, iar gestul sinucigaş ar fi avut legătură cu relaţia lor specială.

Traumele unei eleve hărţuite la şcoală: "Treci la tablă. Eu nu te pipăi"

Stelian Circo, dascălul hunedorean filmat în timp ce pipăia o elevă, a primit o amendă de 1.000 de lei. Victima lui a ajuns ţinta ironiilor altor profesori. Colegiul „Avram Iancu“ din Brad, unul de elită între 1995 - 2000, a ajuns un loc nepopular de studiu. Scandalurile în care au fost implicaţi profesorii s-au ţinut lanţ în ultima vreme.

Interviu cu Alin Cioară: "Vinovaţii pentru moartea elevei trebuie căutaţi în altă parte"

Profesorul de matematică Alin Cioară s-a întors la cursuri şi predă colegilor elevei sinucigaşe. La două luni de la sinuciderea elevei Lorena Hurdea, acesta rupe tăcerea şi face dezvăluiri înrr-un caz care a bulversat o întreagă comunitate.

Eleva sinucigaşă şi-a declarat iubirea pentru profesorul de matematică în jurnalul secret

VIDEO O poveste de iubire dintre o elevă din Brad şi un profesor s-a încheiat tragic

Colegii Lorenei "Era îndrăgostită de proful de matematică încă din clasa a IX-a"

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite