Spitalul Hunedoara se redeschide pentru pacienţii fără COVID-19, după trei luni în care a fost „spital COVID”

Spitalul Hunedoara se redeschide pentru pacienţii fără COVID-19, după trei luni în care a fost „spital COVID”

Spitalul municipal din Hunedoara. Foto: Primăria Hunedoara.

Spitalul municipal din Hunedoara se redeschide pentru pacienţii fără COVID-19, după trei luni în care a fost „spital COVID”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând de luni, 1 martie 2021, Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara redevine „spital suport – COVID” şi va putea primi şi pacienţi care nu sunt infectaţi cu noul Coronavirus.

Unitatea medicală a devenit „spital COVID” din 20 noiembrie 2020, iar în 11 februarie 2021, Ministerul Sănătăţii a decis ca spitalul să redevină „spital suport COVID”. A durat aproximativ două săptămâni pentru ca spitalul municipal să se reorganizeze pentru a putea primi, din nou, orice categorie de pacienţi.

Spitalul municipal Hunedoara redevine „suport COVID 19”. Când vor fi reluate internările

De ce au fost achitaţi medicii oncologi arestaţi de DIICOT, în 2013: „Au dat o şansă la viaţă bolnavilor”

„Ne-am dorit cu toţii să ne putem reorganiza cât mai rapid şi chiar s-au făcut eforturi considerabile în acest scop. Din păcate, am depins de un element important – evoluţia medicală a celor 120 de pacienţi COVID pe care îi aveam internaţi la data de 11 februarie. Dezinfecţia profesională a fiecărei secţii medicale se poate face doar după ce respectiva secţie este complet goală. A trebuit să tratăm cu grijă fiecare persoană internată şi aşteptăm până în momentul în care fiecare pacient s-a făcut bine, pentru a-l putea externa, să nu mai fie niciun pacient pe secţia respectivă, abia apoi să trecem la dezinfectarea secţiei. Nu aveam cum să procedăm altfel”, a declarat Radu Budae, managerul unităţii medicale.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Vaccinarea cadrelor didactice împotriva COVID-19 a început în judeţ. Câţi dascăli s-au programat

Vaccinare împotriva COVID 19 derulată în premieră în judeţul Hunedoara, cu medici voluntari

Vaccinare împotriva COVID-19 în judeţul Hunedoara. Au fost deschise alte trei centre

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările