Spitalul Hunedoara a cumpărat un aparat PCR pentru teste Covid 19, ventilatoare şi paturi ATI

Spitalul Hunedoara a cumpărat un aparat PCR pentru teste Covid 19, ventilatoare şi paturi ATI

Spitalul din Hunedoara.

Spitalul municipal din Hunedoara a primit aparatul PCR pentru teste Covid 19 şi a cumpărat ventilatoare şi paturi ATI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a achiziţionat un aparat pentru testare a noului coronavirus, în valoare de 450.000 de lei. În următoarele zile, aparatul va fi instalat, iar primele teste Covid 19 vor putea fi efectuate la sfârşitul săptămânii viitoare, susţine managerul unităţii medicale, Radu Budae.

Potrivit acestuia, aparatul are o capacitate de prelucrare de 96 de probe, în trei ore, respectiv de 750 de probe în 24 de ore şi poate determina noul coronavirus. El va putea fi folosit pe viitor şi pentru identificarea infestărilor cu bacteria Clostridium.

„Este un aparat ca şi cele cu care se lucrează în centrele universitare pentru diagnosticarea bolii Covid-19. În trei ore avem rezultatele la 96 de teste, care intră într-o şarjă. Avem linie de gardă pe laborator, putem lucra aproape 800 de teste în 24 de ore. Avem kituri de testare. Urmează să îl instalăm, luni ne va sosi încă o piesă - extractorul, care a ajuns în vamă. Apoi, vom face training, cu o echipă specializată pe care am găsit-o foarte greu. Sperăm ca la sfârşitul săptămânii viitoare să pornim testările”, a declarat Radu Budae.

Achiziţia a durat aproximativ trei săptămâni, iar banii vor fi recuperaţi dintr-o finanţare UE. Radu Budae susţine că spitalul municipal a anulat o achiziţie precedentă a unui aparat PCR, pentru că timpul de livrare al acestuia ar fi fost mult întârziat, la 12 săptămâni.

Municipalitatea a alocat în ultima lună 1,1 milioane de lei pentru cheltuielile necesare unităţii medicale din Hunedoara. Fondurile au fost folosite pentru achiziţia aparatului PCR, a unor paturi de ATI, a patru ventilatoare pentru spital, a două ventilatoare mobile şi a unor tărgi. Secţia ATI va fi extinsă astfel, iar capacitatea de asigurare a ventilaţiei mecanice a pacienţilor se va dubla

În prezent, probele recoltate de la pacienţii din judeţul Hunedoara sunt prelucrate în laboratoarele spitalelor din Timişoara şi Cluj-Napoca.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de revoltă a medicilor de la Spitalul Deva: „Oamenii sunt obligaţi să muncească până la epuziare”

Rezultatele testelor Covid pentru medicii şi asistentele Spitalului Hunedoara sunt încurajatoare

Coronavirus, situaţia la zi în judeţul Hunedoara. Deva a fost nominalizată ca focar de infecţie

Spitalul Judeţean şi-a umplut depozitele cu saci pentru cadavre. Materialele au costat peste 70.000 de lei

Toate cadrele medicale de la ATI Orăştie şi-au depus demisiile: „Suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: